Τρομοκρατικό το χτύπημα στο Ισραήλ

Τρομοκρατικό το χτύπημα στο Ισραήλ

Πηγή: Αρχείου/AP PHOTO

Τρομοκρατικό υποστηρίζει ότι είναι το σημερινό χτύπημα στο Ισραήλ  ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. Το τυφλό χτύπημα προκάλεσε τον θάνατο σε ένα εξάχρονο παιδί και σε έναν εικοσάχρονο άνδρα.

Τρομοκρατικό υποστηρίζει ότι είναι το σημερινό χτύπημα στο Ισραήλ  ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. Το τυφλό χτύπημα προκάλεσε τον θάνατο σε ένα εξάχρονο παιδί και σε έναν εικοσάχρονο άνδρα.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον άλλοι πέντε τραυματίστηκαν σήμερα, σε επίθεση με αυτοκίνητο σε στάση λεωφορείου κοντά στην περιοχή Ραμότ της Ιερουσαλήμ.

Ο εικοσάχρονος αναφέρεται ότι είχε παντρευτεί πριν από έξι μήνες και βρισκόταν καθ’ οδόν προς το σπίτι των γονέων του.

Μάρτυρες ανέφεραν ότι ο οδηγός «ξέφυγε από τη λωρίδα κυκλοφορίας, επιτάχυνε και έπεσε πάνω σε ανθρώπους που στέκονταν στη στάση του λεωφορείου στην άκρη του δρόμου».

Ο φερόμενος ως τρομοκράτης είναι ένας τριαντάχρονος Παλαιστίνιος, με ισραηλινή ταυτότητα.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ενημερώνεται τακτικά για τις λεπτομέρειες του βομβαρδισμού στην Ιερουσαλήμ και έχει διατάξει να αυξηθούν οι δυνάμεις στην περιοχή και να σφραγιστεί το σπίτι του τρομοκράτη.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Μ. Νετανιάχου αναφέρει: «Δεσμεύομαι να κάνω τα πάντα για να φέρω ασφάλεια στους πολίτες του Ισραήλ με τη βοήθεια του Θεού. Έχουμε να κάνουμε με τέρατα που μας υπενθυμίζουν ξανά και ξανά ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός και ότι πρέπει να είμαστε όλοι αδέρφια, όλοι ενωμένοι απέναντι στον εχθρό».

Από την παλαιστινιακή πλευρά, ο εκπρόσωπος της Χαμάς Χαζέμ Κασέμ χαιρέτισε «την ηρωική ενέργεια στην Ιερουσαλήμ» και την χαρακτήρισε ως «φυσική απάντηση σε όλα τα εγκλήματα της κατοχής κατά του παλαιστινιακού λαού, το τελευταίο από τα οποία είναι η σφαγή του προσφυγικού καταυλισμού Aqabat Jaber».

Σημειώνεται ότι οι Ταξιαρχίες Μαρτύρων Al-Aqsa, η στρατιωτική δηλαδή πτέρυγα του κινήματος Φατάχ, χαιρέτησαν επίσης την επιχείρηση ως «μια φυσική απάντηση στα εγκλήματα της κατοχής εναντίον του λαού μας σε όλο τον κόσμο». «Επιβεβαιώνουμε ότι η αντίσταση θα συνεχίσει τη δράση της όσο η κατοχή παραμένει στη γη μας και βεβηλώνει την αγιότητα των τόπων μας», πρόσθεσε η οργάνωση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play