Νέα χτυπήματα στο Κίεβο

Νέα χτυπήματα στο Κίεβο
Νέες εκρήξεις σημειώνονται στην ουκρανική πρωτεύουσα και σε γύρω περιοχές.

Νέες εκρήξεις σημειώνονται στην ουκρανική πρωτεύουσα και σε γύρω περιοχές. Λίγο νωρίτερα, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάλεσαν την Ρωσία να διακόψει τα αδιάκριτα χτυπήματα σε βάρος του ουκρανικού λαού και να αποσύρει άμεσα τα στρατεύματά της από την Ουκρανία.

Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε επιθέσεις εναντίον πολλών πόλεων στην Ουκρανία, προκαλώντας ζημιές σε υποδομές.

Στο Χάρκοβο, στα βορειοανατολικά της χώρας, οι αρχές ανέφεραν ότι βασικές υποδομές είχαν γίνει στόχος δώδεκα εκρήξεων και ότι η παροχή ηλεκτρισμού, θέρμανσης και νερού θα μπορούσε να διακοπεί.

Δεν έχουν αναφερθεί έως τώρα θύματα, αλλά επισημαίνεται ότι

γίνονται διακοπές στην ηλεκτροδότηση της ευρύτερης περιοχής.

Επιπλέον, τουλάχιστον 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες από την έκρηξη σε εργοστάσιο στο Κίεβο. Σύμφωνα με μάρτυρες, περίπου δέκα άτομα βρίσκονταν στο σημείο την ώρα της έκρηξης.

Κατά τη σημερινή μαζική επίθεση, δύο ρωσικοί πύραυλοι διέσχισαν τα σύνορα της Ουκρανίας με τη Μολδαβία, στη συνέχεια με τη Ρουμανία, και, εν συνεχεία, επέστρεψαν στον ουκρανικό εναέριο χώρο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

Σημειώνεται ότι, μετά από την συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε ψήφισμα, στο οποίο οι ηγέτες της ΕΕ επιβεβαίωσαν την υποστήριξη της Ουκρανίας στον αγώνα κατά της ρωσικής επιθετικότητας και κάλεσαν τη Ρωσία να αποσύρει αμέσως όλα τα στρατεύματα από την Ουκρανία.

Στο κείμενο του ψηφίσματος της Ε.Ε., τονίζεται με σαφήνεια ότι αυτός ο πόλεμος, που διαρκεί σχεδόν ένα χρόνο, έχει φέρει τεράστια δεινά και καταστροφές στην Ουκρανία και τον λαό της και η  Ρωσία πρέπει να τον σταματήσει αμέσως.

Τα θανατηφόρα και αδιάκριτα χτυπήματα της Ρωσίας κατά του άμαχου πληθυσμού και των άμαχων υποδομών είναι διεθνή εγκλήματα και πρέπει να σταματήσουν. Το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, τονίζει το ψήφισμα, συμπεριλαμβανομένων των κανόνων για τη μεταχείριση των κρατουμένων, πρέπει να γίνεται σεβαστό. Οι Ουκρανοί που μεταφέρονται βίαια στη Ρωσία, ειδικά τα παιδιά, πρέπει να λάβουν αμέσως άδεια για ασφαλή επιστροφή.

Ακόμη, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υποστηρίζει πλήρως τις προσπάθειες της Ουκρανίας και της διεθνούς κοινότητας στο θέμα της δημιουργίας κατάλληλου μηχανισμού για την καταδίκη του εγκλήματος της επίθεσης. Και τονίζει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έρευνα του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, καθώς και την δημιουργία διεθνούς κέντρου στη Χάγη για την καταδίκη του εγκλήματος της επίθεσης κατά της Ουκρανίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play