Γιατί ο Ερντογάν στοχοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γιατί ο Ερντογάν στοχοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Πηγή: Αρχείου

Η πρόσβαση στο Twitter μπλοκαρίστηκε στα κύρια δίκτυα κινητής τηλεφωνίας της Τουρκίας, εν μέσω αυξανόμενης διαδικτυακής κριτικής.  

Η πρόσβαση στο Twitter μπλοκαρίστηκε στα κύρια δίκτυα κινητής τηλεφωνίας της Τουρκίας, εν μέσω αυξανόμενης διαδικτυακής κριτικής.

Η υπηρεσία παρακολούθησης διακυβέρνησης του Διαδικτύου netblocks.org σημείωσε ότι η πρόσβαση στο Twitter είναι περιορισμένη μέσω «διάφορων παρόχων υπηρεσιών Διαδικτύου στην Τουρκία».

«Η Τουρκία έχει μακρά ιστορία στον περιορισμό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε εθνικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και περιστατικά ασφαλείας», πρόσθεσε το ίδιο πρακτορείο. Ο αποκλεισμός σημειώθηκε την ώρα που ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν ταξίδευε σε δύο από τις τουρκικές επαρχίες που επλήγησαν περισσότερο, ιδιαίτερα την Καχραμανμάρας, το επίκεντρο του σεισμού.

Η τουρκική αστυνομία έχει συλλάβει περισσότερα από δώδεκα άτομα από τον χθεσινό σεισμό για ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επικριτική για τον τρόπο, με τον οποίο η κυβέρνηση του Τούρκου προέδρου χειρίζεται την καταστροφή. Τα τουρκικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι γεμάτα με μηνύματα από ανθρώπους που διαμαρτύρονται για την έλλειψη προσπαθειών διάσωσης και έρευνας για τα θύματα στις περιοχές τους, ειδικά στο Χατάι.

Τούρκοι αξιωματούχοι δεν έκαναν καμία δήλωση για τη διακοπή της υπηρεσίας, ενώ, δύο ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία, ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 11.200.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «προσβολές», επειδή ισχυρίστηκε ότι ο τουρκικός στρατός απουσίαζε από τις αρχικές προσπάθειες διάσωσης μετά τους καταστροφικούς σεισμούς της περασμένης Δευτέρας.

Σε δήλωση, που έγινε στην πόλη Antioquia, στην περιοχή Hatay, την πιο πληγείσα από τους σεισμούς, ο πρόεδρος Ερντογάν διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν τώρα περισσότεροι από 20.000 στρατιώτες μόνο σε αυτήν την περιοχή που βοηθούν στο έργο διάσωσης. Ο φόβος που διατυπώνεται, είναι μήπως ο Ερντογάν δεν παραμείνει στο «μπλοκάρισμα» του Twitter και επεκταθεί και σε άλλες απαγορεύσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play