Cate Blanchett: Είναι μια από τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους του πλανήτη

Cate Blanchett: Είναι μια από τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους του πλανήτη

Πηγή: 2Luxury2

Όταν το πηγαίο στιλ συναντά το αξιοθαύμαστο ταλέντο.

Η πορεία της στον κόσμο της τέχνης ξεκινά το μακρινό 1992 με την ταινία “Burned Bridge” και έως σήμερα είναι πολλοί οι λόγοι για τους οποίους γνωρίζουμε και αναφέρουμε το όνομά της. Με το αξιοθαύμαστο ταλέντο, τη συμμετοχή της σε περισσότερες από 70 ταινίες και 20 θεατρικές παραγωγές, έχει καταφέρει να κερδίσει δύο βραβεία Oscar, τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, τρία βραβεία SAGA, το βραβείο Golden Icon από το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Ζυρίχης, το μετάλλιο της εκατονταετηρίδας από την Αυστραλία, χώρα καταγωγής της, ενώ έχει βρεθεί στη λίστα του TIME Magazine με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους του πλανήτη. Είναι μάλιστα η μόνη ηθοποιός που έχει καταφέρει να αποσπάσει υποψηφιότητα για Oscar με τον ίδιο ρόλο σε διαφορετικές ταινίες. Συγκεκριμένα, υποδύθηκε τη βασίλισσα Ελισάβετ Ι στις ταινίες “Elizabeth” και “Elizabeth: The Golden Age”. Ο λόγος φυσικά για την Cate Blanchett, την ηθοποιό στο ταλέντο της οποίας υποκλίνονται παγκοσμίως.

View this post on Instagram

A post shared by Best Movies, Actors, Directors (@the.filmypedia)

Μέσα από τη μακρά πορεία της στην τέχνη της υποκριτικής, η Cate Blanchett έχει καταφέρει να μεταμορφωθεί σε ποικίλους ρόλους. Από βασίλισσα Ελισάβετ στις προαναφερθείσες ταινίες και το ένα μέρος του ζευγαριού που ανέδειξε τον λεσβιακό έρωτα μέσω του cinema στην ταινία “Carol” -με συμπρωταγωνίστρια την επίσης ταλαντούχα Rooney Mara- έως μούσα του Woody Alen στο “Blue Jasmine” και μία εκ των πρωταγωνιστριών στην επιτυχία των 00s “Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών”. Μέσω της μεγάλης οθόνης, έχουμε δει την Cate Blanchett να αλλάζει πρόσωπα, εκφράσεις, συναισθήματα. Όσον αφορά όμως στην εκτός cinema ζωής της, η Cate Blanchett έχει μία τόσο αξιοθαύμαστη στιλιστική συνέχεια ακριβώς όπως και το υποκριτικό της ταλέντο.

Πιο συγκεκριμένα, η ηθοποιός είναι τρανή απόδειξη πως το στιλ σχετίζεται απόλυτα με τον άνθρωπο, την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του. Από τις αρχές των ’90s που βρίσκεται μπροστά στα φώτα της δημοσιότητα έως σήμερα που έχουμε φτάσει αισίως στο 2023, η Cate Blanchett ανήκει στην κατηγορία των ελάχιστων ηθοποιών που βρίσκονται σταθερά και χωρίς ιδιαίτερη συζήτηση στη λίστα με τις πιο καλοντυμένες celebrities. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως το στιλ της μπορεί να χαρακτηριστεί ως αδιάφορο. Αντιθέτως η συνέπεια που χαρακτηρίζει τις εμφανίσεις της, της έχουν χαρίσει τον τίτλο του style icon.

Μεταξύ άλλων ωστόσο, ο λόγος που η Cate Blanchett χαίρει τόσο μεγάλη αναγνώριση τόσο από τα Media όσο και από τις γυναίκες που αγαπούν τη μόδα και την τέχνη είναι πως είναι μία από τις θερμότερες υποστηρίκτριες του sustainability στη fashion βιομηχανία αλλά και των δικαιωμάτων που αφορούν τις γυναίκες και δη των μεταναστριών. Άλλωστε, είναι γνωστή για τη δράση της στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Σε μία από τις συνεντεύξεις της έχει αναφερθεί μάλιστα στη βιωσιμότητα και τη μόδα. “Είναι πιο εύκολο από όσο νομίζουμε να αφήσουμε μικρότερο αποτύπωμα μέσα από τη μόδα”. Η ίδια έχει δωρίσει μία σειρά από δικά της ρούχα και αξεσουάρ, που είχαν την υπογραφή διάσημων οίκων μόδας όπως Armani, Givenchy, Fendi και Dolce & Gabbana με τις πωλήσεις τους να πηγαίνουν στη στήριξη της προσπάθεια που κάνει ο ΟΗΕ για τους πρόσφυγες εν γένει αλλά και συγκεκριμένα στην Ελλάδα.

Το 2020, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο WWD με αφορμή την έναρξη του Φεστιβάλ Βενετίας, στο οποίο υπήρξε Πρόεδρος είχε αναφέρει πως “Όταν γνωρίζεις ότι ο κόσμος καταναλώνει 18 δισεκατομμύρια ρούχα τον χρόνο, που είναι 400% πάνω απ’ ό,τι μια δεκαετία πριν, σκέφτεσαι ότι αυτό δεν μπορεί να δουλέψει. Νομίζω ότι οι περισσότεροι οίκοι έχουν δεσμευτεί ως προς την ιδέα της βιωσιμότητας, αλλά το ζήτημα είναι πώς θα αλλάξουμε το επιχειρηματικό μοντέλο. Αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσα σε 24 ώρες, αλλά πρέπει να γίνει. Το έχω συζητήσει με τον κ. Armani και τη Sarah Burton (του οίκου Alexander McQueen) και επίσης συζητάω εδώ και πολύ καιρό με τη Roksanda για το πως θα μπορούσαμε να κάνουμε μια συλλογή μαζί που θα αφορά την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση υφασμάτων”.

Την ίδια χρονιά, η Cate Blanchett έκανε πράξη τα λεγόμενά της, αφού εκτός από τα παραπάνω, είχε δηλώσει πως στη διάρκεια του φεστιβάλ θα εμφανίζονταν αποκλειστικά και μόνο με ρούχα που είχε ήδη στη συλλογή της και είχε φορέσει ξανά. Έτσι, για τη μία εμφάνισή της στον κόκκινο χαλί του φεστιβάλ φόρεσε μία δημιουργία του Κολομβιανού σχεδιαστή Esteban Cortazar την οποία είχε φορέσει στην επίσημη προβολή της ταινίας της Carol στο Λονδίνο, το 2015. Σε μία άλλη εμφάνιση, η Cate Blanchett ανέσυρε από τη γκαρνταρόμπα της, ένα χειροποίητο τοπ του οίκου Alexander McQueen, που είχε φορέσει ξανά το 2016 στα βραβεία BAFTA.

Εάν υπάρχει κάτι που χρειάζεται να κρατήσετε από το στιλ της Cate Blanchett δεν είναι κάποιος συγκεκριμένος στιλιστικός συνδυασμός, κάποια απόχρωση ή κάποια τάση. Είναι όμως κάτι πολύ σημαντικότερο, δηλαδή ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει τον κόσμο της μόδας και κατ’ επέκταση το στιλ και την εικόνα της. Την αντιμετωπίζει με ωριμότητα, σκέψη και συνείδηση. Γνωρίζει πως οι επιλογές που κάνουμε στη ζωή και την καθημερινότητάς σχετίζονται άμεσα με το μέλλον τόσο το δικό μας όσο και του πλανήτη. Η σημαντικότερη αλλαγή στο στιλ της λοιπόν είναι η αλλαγή στη συνείδηση και τις αγοραστικές συνήθειες. Αυτό είναι το tip της Cate Blanchett και σίγουρα αξίζει την προσοχή μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play