Ουκρανία: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν πολυκατοικία στο Ντνίπρο

Ουκρανία: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν πολυκατοικία στο Ντνίπρο
Μια πολυκατοικία στην πόλη Ντνίπρο στην ανατολική Ουκρανία υπέστη σοβαρές ζημιές σε μια ρωσική πυραυλική επίθεση σήμερα και άνθρωποι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια

Μια πολυκατοικία στην πόλη Ντνίπρο στην ανατολική Ουκρανία υπέστη σοβαρές ζημιές σε μια ρωσική πυραυλική επίθεση σήμερα και άνθρωποι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια, δήλωσε ο Κίριλο Τιμοσένκο, αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου.

“Αυτοί (οι Ρώσοι) είναι απλά απάνθρωποι. Τουλάχιστον ένα κλιμακοστάσιο έχει καταστραφεί. Κάτω από τα ερείπια υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονταν στα σπίτισ τους”, είπε.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον βομβαρδισμό στην πολυκατοικία και άλλοι 27 τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και έξι παιδιά.

Ρωσικοί πύραυλοι πλήττουν υποδομές ζωτικής σημασίας στις ουκρανικές επαρχίες Χάρκοβο και Λβιβ στο ανατολικό και δυτικό τμήμα της χώρας αντίστοιχα, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Ο δήμαρχος του Κιέβου δήλωσε ότι εκρήξεις ακούγονται στην πρωτεύουσα και ότι η αεροπορική άμυνα βρίσκεται σε λειτουργία.

Σειρήνες αεροπορικής επίθεσης στην Ουκρανία- Έχουμε το Σολεντάρ λένε οι Ουκρανοί

Σειρήνες αεροπορικής επίθεσης ηχούν στο μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας και αξιωματούχοι καλούν τους κατοίκους να βρουν καταφύγιο από πιθανούς ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς. Ο περιφερειακός κυβερνήτης του Μικολάιβ, Βιτάλι Κιμ, δήλωσε ότι ρωσικοί πύραυλοι έχουν ήδη εντοπιστεί να πετούν στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας και ότι τα συστήματα αεράμυνας είναι σε λειτουργία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play