Οικονόμου για ΣΥΡΙΖΑ σε Ντογιάκο: Η αμφισβήτηση των νόμων και οι θεατρινισμοί είναι επικίνδυνα μονοπάτια

Οικονόμου για ΣΥΡΙΖΑ σε Ντογιάκο: Η αμφισβήτηση των νόμων και οι θεατρινισμοί είναι επικίνδυνα μονοπάτια

Πηγή: Eurokinissi (Αρχείου)

Επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

Επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου λέγοντας ότι με τις φωνές και τους αλαλαγμούς βάζουν το ατομικό πάνω από το συλλογικό και θέλουν τη δικαιοσύνη α λα καρτ. «Αυτό απάδει από την θεσμικότητα και η δικαιοσύνη πρέπει να προστατεύεται», τόνισε.

«Η κυβέρνηση δεν υπαγορεύει τον ρόλο της δικαιοσύνης και των ανεξάρτητων αρχών και δεν πολιτικοποιεί ούτε κομματικοποιεί τον ρόλο τους όπως κάνουν κάποιοι άλλοι». Κάποιοι, πρόσθεσε, είχαν χαρακτηρίσει τις ανεξάρτητες αρχές «μπούρδες» και σήμερα κόπτονται για την ανεξαρτησία τους. Η αμφισβήτηση των νόμων και οι θεατρινισμοί και οι μεγαλοστομίες είναι επικίνδυνα μονοπάτια, τόνισε.

Τι είπε για τέως βασιλιά Κωνσταντίνο και για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Η συντριπτική πλειοψηφία της διεθνούς γνώμης είναι μαζί μας και για να είναι μαζί μας, ο πρωθυπουργός εργάζεται ακατάπαυστα, τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου και υπενθύμισε την πάγια θέση της κυβέρνησης ότι δεν αναγνωρίζει δικαιώματα κατοχής από το βρετανικό Μουσείο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι μερική επιστροφή έχει ξεκινήσει με την επιστροφή κομματιού από την ανατολική ζωοφόρο και άλλου από το Βατικανό. «Είναι θέμα υψίστης σημασίας για την εθνική αυτοσυνειδησία και δεν χωρούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες αλλά συστράτευση», τόνισε ο Γ. Οικονόμου κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι επιλέγει και σε αυτό το θέμα «το ρόλο της εθνικής εξαίρεσης».

Σχετικά με την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας ο κ. Οικονόμου, μίλησε για τη χαμηλότερη στην ΕΕ, αφού διαμορφώνεται στα 30,33 ευρώ/κιλοβατώρα, έναντι 31.34 σεντς που είναι ο μέσος όρος στην ΕΕ. «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει με το Μηχανισμό ‘Αμεσης Ανάκτησης Υπερεσόδων κι έτσι και κατά τον τρέχοντα μήνα απορροφάται το 100% των αυξήσεων στα κοινωνικά τιμολόγια», είπε ο κ. Οικονόμου.

Ανέφερε επίσης σημαντική αποκλιμάκωση, στα 7,6 % τον Δεκέμβριο για τον πληθωρισμό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play