Προσωπική παρέμβαση Μακρόν στις κοινωνικές αντιδράσεις

Προσωπική παρέμβαση Μακρόν στις κοινωνικές αντιδράσεις

Πηγή: Αρχείου

Την προσωπική παρέμβαση του «επικοινωνιακού» Γάλλου προέδρου προκαλούν οι συνεχιζόμενες αντιδράσεις εργατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων σχετικά με τις αυξήσεις στις τιμές στους λογαριασμούς ενέργειας.

Την προσωπική παρέμβαση του «επικοινωνιακού» Γάλλου προέδρου προκαλούν οι συνεχιζόμενες αντιδράσεις εργατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων σχετικά με τις αυξήσεις στις τιμές στους λογαριασμούς ενέργειας. Ο Εμμανουέλ Μακρόν κρατούσε μια έκπληξη στους συνομιλητές του, κυρίως επαγγελματίες αρτοποιοί, που παραπονούνται για τις αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος. Ο Μακρόν φαίνεται λοιπόν ότι αλλάζει τακτική απέναντι στις απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών, αναλαμβάνοντας προσωπική δράση.

Ο Γάλλος πρόεδρος συμμερίστηκε την άποψη, ότι καταγράφονται κρούσματα αισχροκέρδειας στους ιδιωτικούς παρόχους ενέργειας και έκανε λόγο για «υπερβολικά συμβόλαια» και δεσμεύτηκε να είναι διαθέσιμος συνομιλητής των εργαζομένων.

Έτσι, οι επιχειρήσεις που πλήττονται από την άνοδο των τιμών της ενέργειας θα είναι σε θέση να επαναδιαπραγματευτούν «υπερβολικά συμβόλαια» με τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας τους, από αυτόν κιόλας τον μήνα.

Αυτή η δήλωση του Γάλλου προέδρου έρχεται καθώς αυξάνουν τα αιτήματα για δίκαιη μεταχείριση των επαγγελματιών αρτοποιών και εν όψει των κινητοποιήσεων και άλλων συναφών κλάδων, όπως οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι μικρών εστιατορίων.

Ωστόσο, ο Εμμανουέλ Μακρόν έστρεψε τη λύση του προβλήματος όχι προς νέες κρατικές ενισχύσεις, αλλά ασκώντας πίεση στους προμηθευτές ενέργειας.

Έτσι, αφού τόνισε ότι αποκομίζουν «υπερβολικά κέρδη», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους προέτρεψε να δεχτούν αιτήματα για επαναδιαπραγμάτευση «υπερβολικών συμβάσεων» από μικρές επιχειρήσεις.

«Για τους κρεοπώλες μας, τους τεχνίτες μας, για όλες τις πολύ μικρές επιχειρήσεις μας, όλους εκείνους που έχουν διαπραγματευτεί υπερβολικά συμβόλαια (…), αυτό που θα ζητάμε από τώρα από τους προμηθευτές ενέργειας είναι να επιστρέψουν σε κάθε έναν (από αυτούς ) και να τα επαναδιαπραγματευτεί», δήλωσε ο Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος πρόσθεσε με νόημα: «Εγώ, όπως και εσείς, έχω βαρεθεί να έχω ανθρώπους που, με ευκαιρία την κρίση που δημιουργεί ο πόλεμος, βγάζουν υπερβολικά κέρδη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play