Die Zeit: Οριστική ισόβια κάθειρξη στον Τούρκο αγωνιστή Καβάλα

Die Zeit: Οριστική ισόβια κάθειρξη στον Τούρκο αγωνιστή Καβάλα

Πηγή: AP Photo/Burhan Ozbilici/efsyn

Επιβεβαιώθηκε η ισόβια κάθειρξη για τον Οσμάν Καβάλα, του αγωνιστή για τον πολιτισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η δράση του για τα δικαιώματα και τον πολιτισμό θεωρήθηκαν προσβολές για την κυβέρνηση και τον πρόεδρο Ερντογάν.

Ο Τούρκος αγωνιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα και επιχειρηματίας Οσμάν Καβάλα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη τον Απρίλιο για φερόμενη απόπειρα πραξικοπήματος. Η ένσταση απέτυχε τώρα.

Ο Τούρκος υποστηρικτής του πολιτισμού Οσμάν Καβάλα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, αυτό αποφασίστηκε από εφετείο στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Οσμάν Καβάλα, 65 ετών, βρίσκεται στη φυλακή από το 2017. Αρχικά συνελήφθη με την κατηγορία της χρηματοδότησης και της οργάνωσης των διαδηλώσεων στο Γκεζί κατά της κυβέρνησης του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τον Φεβρουάριο του 2020, δικαστήριο τον αθώωσε από αυτή την κατηγορία. Ο Καβάλα αποφυλακίστηκε τότε, αλλά συνελήφθη ξανά λίγες ώρες αργότερα – αυτή τη φορά σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016 και τις καταγγελίες για κατασκοπεία.

Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης για φερόμενη απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης σε σχέση με τις διαδηλώσεις στο Γκεζί. Η Καβάλα αρνείται όλες τις κατηγορίες. Η υπεράσπισή του έχει πλέον τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση κατά της ετυμηγορίας στο Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑ) διέταξε την απελευθέρωση του Καβάλα τον Δεκέμβριο του 2019, αλλά η τουρκική κυβέρνηση αγνόησε την απόφαση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play