Στρατιωτικές πηγές για παρακολουθήσεις: Ο Α/ΓΕΕΘΑ απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού

Στρατιωτικές πηγές για παρακολουθήσεις: Ο Α/ΓΕΕΘΑ απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού

Πηγή: Eurokinissi (Αρχείου)

Αναταράξεις προκαλούν στο πολιτικό σκηνικό οι πληροφορίες πως ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ.

Αναταράξεις προκαλούν στο πολιτικό σκηνικό οι πληροφορίες πως ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ. Μάλιστα, δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο επικεφαλής της στρατιωτικής ηγεσίας του ελληνικού «Πενταγώνου» είχε τον κωδικό «στόχος 519c» και η παραρκολούθησή του φέρεται να αφορά τις κινήσεις στα εξοπλιστικά αλλά και αγορές ακινήτων.

Ο Στρατηγός Φλώρος φυσικά χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, όπως επισημαίνουν στρατιωτικές πηγές, υπενθυμίζοντας πως την περασμένη Τετάρτη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την πρόθεση για ανανέωση της θητείας του «πρασινοσκούφη» Στρατηγού για έναν ακόμη χρόνο.

Όπως τονίζεται σαφώς, για το θέμα των παρακολουθήσεων θα επιληφθεί η Δικαιοσύνη και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του.

Η πολιτική κόντρα ξεκίνησε με αφορμή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφέρεται ότι ο πρωθυπουργός «οφείλει σήμερα κιόλας να απαντήσει ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφαλείας που η ΕΥΠ αντί να προστατεύει τον ΑΓΕΕΘΑ τον παρακολουθούσε».

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωση του πως «όταν ο κ. Μητσοτάκης έφευγε άρον άρον από τη Βουλή για να μην απαντήσει στο ερώτημα του κ. Τσίπρα εάν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον ΑΓΕΕΘΑ κ. Φλώρο, όλοι κατάλαβαν γιατί το έβαλε στα πόδια».

«Σήμερα η εφημερίδα Documento αποκαλύπτει πως ο Αρχηγός του Στρατού ήταν ο στόχος 519c της ΕΥΠ», προσθέτει και τονίζει ότι «πλέον όλοι έχουν αντιληφθεί πως ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι επικίνδυνος μόνο για τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα, αλλά και για την εθνική ασφάλεια». Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «οφείλει σήμερα κιόλας να απαντήσει: Ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφαλείας που η ΕΥΠ αντί να προστατεύει τον ΑΓΕΕΘΑ τον παρακολουθούσε;».

Επιπλέον, τονίζει ότι «αντίστοιχη απάντηση οφείλει και η Εισαγγελέας της ΕΥΠ, κα Βλάχου: Γνώριζε πως υπέγραφε την παρακολούθηση του κ. Φλώρου; Ποιος της έδωσε την εντολή αυτή;».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play