Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Καλεί τον Πούτιν να αναγνωρίσει την πραγματικότητα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Καλεί τον Πούτιν να αναγνωρίσει την πραγματικότητα

Πηγή: voanews

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τον Βλαντίμιρ Πούτιν να αναγνωρίσει την πραγματικότητα και να αποσύρει τα στρατεύματα από την Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τον Βλαντίμιρ Πούτιν να αναγνωρίσει την πραγματικότητα και να αποσύρει τα στρατεύματα από την Ουκρανία, μετά την αναφορά του Ρώσου προέδρου, ο οποίος χαρακτήρισε «πόλεμο» τη ρωσική εισβολή.

«Από τις 24 Φεβρουαρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο υπόλοιπος κόσμος γνώριζαν ότι η ‘ειδική στρατιωτική επιχείρηση’ του Πούτιν ήταν ένας απρόκλητος και αδικαιολόγητος πόλεμος κατά της Ουκρανίας. Τελικά, μετά από 300 ημέρες, ο Πούτιν αποκάλεσε τον πόλεμο αυτό που είναι», δήλωσε την Παρασκευή (23/12) ένας εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Ως επόμενο βήμα της αναγνώρισης της πραγματικότητας, τον προτρέπουμε να τερματίσει αυτόν τον πόλεμο αποσύροντας τις δυνάμεις του από την Ουκρανία», συνέχισε ο ίδιος.

Ο εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι, όποια και αν είναι η ορολογία του Πούτιν, «η επιθετικότητα της Ρωσίας εναντίον του κυρίαρχου γείτονά της έχει οδηγήσει σε θάνατο, καταστροφή και εκτοπισμό».

«Ο λαός της Ουκρανίας αναμφίβολα βρίσκει ελάχιστη παρηγοριά στον Πούτιν που δηλώνει το προφανές, ούτε και οι δεκάδες χιλιάδες ρωσικές οικογένειες των οποίων οι συγγενείς σκοτώθηκαν πολεμώντας τον πόλεμο του Πούτιν», κατέληξε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play