Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: Eurokinissi (Αρχείου)

Στο 8% διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της τελευταίας δημοσκόπησης για το 2022

Στο 8% διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της τελευταίας δημοσκόπησης για το 2022 που διεξήχθη από την Pulse, για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 34% επί των εγκύρων, έναντι 26% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου Qatargate και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή, δείχνει να χάνει μία ποσοστιαία μονάδα, πέφτοντας στο 10,5%, ενώ, με βάση το δείγμα της έρευνας που διεξήχθη στις 18 και 19 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή 1.103 πολιτών κάθε κοινωνικής βαθμίδας, η νέα Βουλή θα είναι εξακομματική, καθώς το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜεΡΑ25 ποσοστό 3%.

Πόσοι θέλουν αυτοδυναμία και για ποιο κόμμα

Στην ερώτηση για το αν προτιμούν αυτοδυναμία ενός κόμματος ή κυβέρνηση συνεργασίας, τα αποτελέσματα δίνουν… ντέρμπι. Οι απαντήσεις στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι μοιρασμένες, ωστόσο, οι περισσότεροι, ακόμη και αριστεροί ψηφοφόροι, προτιμούν, σε περίπτωση αυτοδυναμίας, μία κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, με τα ποσοστά για μία πιθανή αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να υπολείπονται σε σημαντικό βαθμό.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός και διαχείριση των κρίσεων

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να απολαμβάνει μία διαφορά 11 μονάδων σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ μεγάλο είναι και το ποσοστό εκείνων που δεν θεωρούν κατάλληλο κανέναν από τους δύο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 39% των απαντήσεων ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός, έναντι 28% του Αλέξη Τσίπρα. Στο ίδιο ποσοστό (28%), κυμαίνεται και το ποσοστό των πολιτών που δεν επιθυμούν κανέναν από τους δύο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play