Γερμανία: Βρέθηκε μεγάλο μέρος των κλεμμένων διαμαντιών από το μουσείο της Δρέσδης

Γερμανία: Βρέθηκε μεγάλο μέρος των κλεμμένων διαμαντιών από το μουσείο της Δρέσδης

Πηγή: dw

Συνολικά, τα κοσμήματα περιείχαν περισσότερα από 4.300 διαμάντια με εκτιμώμενη αξία πάνω από 113 εκατομμύρια ευρώ

Τα περισσότερα από τα κοσμήματα που κλάπηκαν από μια ιστορική συλλογή έργων τέχνης από τον Πράσινο Θόλο της Δρέσδης το 2019, βρέθηκαν δήλωσαν οι γερμανικές αρχές το Σάββατο.

Τα 31 κομμάτια, συμπεριλαμβανομένου ενός αστέρα από το στήθος του Πολωνικού Τάγματος του Λευκού Αετού και ενός περίτεχνου διαμαντένιου κοσμήματος για το κεφάλι βρίσκονται ασφαλή στο Βερολίνο, δήλωσαν οι αρχές.

Η επιστροφή τους ακολούθησε διαπραγματεύσεις μεταξύ εισαγγελέων και συνηγόρων υπεράσπισης των Γερμανών που δικάζονται για τη διάρρηξη του Νοεμβρίου 2019 στο Μουσείο Gruenes Gewoelbe (Green Vault).

Συνολικά, τα κοσμήματα περιείχαν περισσότερα από 4.300 διαμάντια με εκτιμώμενη αξία πάνω από 113 εκατομμύρια ευρώ.

Οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι οι κλέφτες πριόνισαν εκ των προτέρων μέρος από κάγκελα παραθύρου και τα ξανακόλλησαν για να μπουν στο κτίριο όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Τα κομμάτια που επιστράφηκαν θα εξεταστούν από ειδικούς «για να επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα και η ακέραιοτητά τους», δήλωσαν αξιωματούχοι.

Μεταξύ εκείνων που λείπουν περιλαμβάνεται μια επωμίδα στην οποία τοποθετήθηκε ένας πολύτιμος λίθος γνωστός ως «Λευκό Διαμάντι της Δρέσδης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play