Εύα Καϊλή: Σήμερα οι αποφάσεις της Εισαγγελίας για την κράτησή της και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους

Εύα Καϊλή: Σήμερα οι αποφάσεις της Εισαγγελίας για την κράτησή της και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους
Ο δικαστής θα προβεί σήμερα σε ανακοινώσεις χωρίς ωστόσο να πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου

Με καταιγιστικούς ρυθμούς τρέχουν οι εξελίξεις στις Βρυξέλλες για το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο και την εμπλοκή της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, Εύας Καϊλή η οποία πέρασε 2η νύχτα στα κρατητήρια, ενώ με απόφαση της προέδρου του ΕΚ, Ρομπέρτα Μέτσολα ανεστάλησαν όλες οι αρμοδιότητες της.

Για την ίδια υπόθεση κρατούνται άλλα τέσσερα άτομα, ανάμεσα στους οποίους ο σύζυγός της, αλλά και ο πατέρας τη, ο οποίος σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει με βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο δικαστής θα προβεί σήμερα Κυριακή πριν τις 12:00 σε ανακοινώσεις χωρίς ωστόσο να πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου. Ανακριτής και εισαγγελέας θα ανακοινώσουν αν θα απαγγελθούν κατηγορίες στην κυρία Καϊλή και στους υπολοίπους ή αν θα αφεθούν ελεύθεροι.

Ωστόσο, οι βελγικές αρχές έχουν δώσει ελάχιστες πληροφορίες μέχρι στιγμής για την υπόθεση καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της βελγικής εφημερίδας L’Echo, η κυρία Καϊλή συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, ο οποίος είναι και ο μόνος δυνατός τρόπος να καταρριφθεί η βουλευτική ασυλία.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι η κυρία Καϊλή φαίνεται πως βρισκόταν υπό παρακολούθηση από το περασμένο καλοκαίρι όπου οι αρχές άρχισαν αν έχουν κάποια στοιχεία στα χέρια τους. Σύμφωνα με βελγικά και ιταλικά μέσα το νήμα ξεκίνησε από τον κ. Παντιέρι και κάποιες συνομιλίες που είχε με την οικογένειά του.

Οι εμπλεκόμενοι

Εκτός από την κυρία Καϊλή ακόμη τέσσερα άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση διαφθοράς. Οι άλλοι τέσσερις συλληφθέντες είναι ο σύντροφος της κυρίας  Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι. Οι βελγικές αρχές έχουν πραγματοποιήσει έρευνα στο σπίτι και το γραφείο του αφαιρώντας έγγραφα, υπολογιστές και σκληρούς δίσκους. Παράλληλα, έχει σφραγίσει το γραφείο του όπως και της κυρίας Καϊλή.

Υπό κράτηση βρίσκεται επίσης και ο πρώην σοσιαλιστή ευρωβουλευτή (2004-2019), Πιερ Αντόνιο Πανκέρι στο σπίτι του οποίου εντοπίστηκαν 600.000 ευρώ μέσα σε σακούλες απορριμμάτων. Παράλληλα, στο Μπέργκαμο της Ιταλίας συνελήφθη ο σύζυγος και η κόρη του.

Επίσης, συνελήφθη ο νεοδιορισθείς γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC), Luca Vincentini, ο οποίος επί 11 χρόνια ήταν ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ETUC).

Το πέμπτο πρόσωπο είναι ο Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, διευθυντής της ΜΚΟ, «No Peace Without Justice».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play