Νέες απειλές Ερντογάν: Οι πύραυλοι Tayfun φυσικά και θα χτυπήσουν την Αθήνα

Νέες απειλές Ερντογάν: Οι πύραυλοι Tayfun φυσικά και θα χτυπήσουν την Αθήνα

Πηγή: japantimes

Απειλεί ευθέως την Ελλάδα με τους πυραύλους Tayfun

Νέες ευθείες απειλές εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στη διάρκεια εκδήλωσης στη Σαμψούντα.

Ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, δήλωσε ότι η δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου της Τουρκίας «τρομάζει» την Αθήνα και υποστήριξε ότι η Άγκυρα δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια εάν η Ελλάδα συνεχίσει να εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου. Ερντογάν: Φυσικά και θα χτυπήσει «Τυφώνας» την Αθήνα

«Τώρα αρχίσαμε να φτιάχνουμε τους πυραύλους μας. Φυσικά, αυτή η παραγωγή τρομάζει τον Έλληνα. Όταν λες Tayfun (Τυφώνας), ο Έλληνας φοβάται. Στην Ελλάδα, λένε ότι θα χτυπήσει την Αθήνα. Φυσικά και θα χτυπήσει», τόνισε ο Ερντογάν.

«Αν προσπαθήσετε να αγοράσετε κάτι (εξοπλισμούς) από εδώ και από εκεί, από την Αμερική μέχρι τα νησιά, μια χώρα όπως η Τουρκία δεν θα παραμείνει θεατής. Κάτι πρέπει να κάνει», πρόσθεσε.

Για να μην περάσει στην στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Αθήνας και της Ελλάδας, ο Ερντογάν έθεσε ως προαπαιτούμενο να μην αγοράζουμε όπλα και πυρομαχικά, προκειμένου να εξοπλίζουμε τα νησιά μας, αναφερόμενος προφανώς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

«Αν προσπαθήσετε να αγοράσετε κάτι για να εξοπλίσετε) από εδώ και από εκεί, από την Αμερική, τα νησιά, η Τουρκία δεν θα μείνει θεατής. Κάτι πρέπει να κάνει».

Στο σημείο αυτό, ο Ερντογάν στοχοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες, τις οποίες προειδοποίησε να σταματήσουν να πουλάνε στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ελλάδα.

«Η Αμερική στέλνει 4.000 με 5.000 φορτηγά με όπλα και πυρομαχικά στη Βόρεια Συρία. Ακόμα και αν τους έχουμε πει να το σταματήσουν αυτό, δεν τους νοιάζει. Είμαστε μαζί σας στο ΝΑΤΟ. Παρότι είμαστε μαζί, μας κάνετε κακό και είστε με την πλευρά της τρομοκρατικής οργάνωσης. Θα προχωρήσουμε στα δικά μας βήματα».

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από λίγες ημέρες, ο Τούρκος πρόεδρος είχε τονίσει πως «οι Τούρκοι δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την στάση της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα. Δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς και σιωπηλοί σε αυτήν την επιθετική και εχθρική στάση. Κι εμείς απαντάμε με τα έργα μας. Αντί να παράγουμε λόγια, παράγουμε έργα. Η Ελλάδα πρέπει να συμμαζέψει τα μυαλά της. Πρέπει να μάθει πως δεν μπορεί να φτάσει πουθενά με προβοκάτσιες και προκλήσεις».

Ακόμη, πριν από λίγες ώρες, ο Τούρκος πρόεδρος είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Β. Πούτιν. Με τον Ρώσο πρόεδρο διαπιστώθηκαν εγγύτητες στη μεταφορά σιτηρών και την αγορά ρωσικού φυσικού αερίου. Ενισχυμένος από την ανανέωση των καλών σχέσεών του με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο Ερντογάν συζήτησε το ενδεχόμενο των εκκαθαρίσεων στη Βόρεια Συρία, σε μια προσπάθεια να κάμψει τις ρωσικές αντιρρήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play