Ρουμανία: Εξουδετερώνει νάρκες που παρασύρονται κοντά στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας

Ρουμανία: Εξουδετερώνει νάρκες που παρασύρονται κοντά στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας

Πηγή: navalnews

Οι νάρκες άρχισαν να επιπλέουν στη Μαύρη Θάλασσα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

 Το ναυτικό της Ρουμανίας πραγματοποίησε ελεγχόμενη έκρηξη το Σάββατο σε ναυτική νάρκη που είχε παρασυρθεί κοντά στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας της χώρας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Οι νάρκες άρχισαν να επιπλέουν στη Μαύρη Θάλασσα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου και ρουμανικές, βουλγαρικές και τουρκικές στρατιωτικές ομάδες καταδύσεων εξουδετερώνουν όσους παρασύρονται στα ύδατά τους.

Το υπουργείο είπε ότι το ναυτικό ειδοποιήθηκε από τουρκικό φορτηγό πλοίο για νάρκη που παρασύρεται περίπου 2,5 ναυτικά μίλια (4,6 χλμ.) βόρεια του ρουμανικού λιμανιού της Κωνστάντζας στη Μαύρη Θάλασσα.

Η Μαύρη Θάλασσα είναι ζωτικής σημασίας για τη μεταφορά σιτηρών, πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου. Τα νερά της μοιράζονται η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Γεωργία και η Τουρκία, καθώς και η Ουκρανία και η Ρωσία.

Η νάρκη που εξουδετερώθηκε το Σάββατο ήταν η τέταρτη από τον Μάρτιο σύμφωνα με τον ρουμανικό στρατό. Από την έναρξη του πολέμου, η Τουρκία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Ουκρανία έχουν καταστρέψει περίπου 40 νάρκες στα δυτικά ύδατα της Μαύρης Θάλασσας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play