FAZ: Συνελήφθη η Καïλή

FAZ: Συνελήφθη η Καïλή

Πηγή: fb Eva Kaili

Η Franffurter Allgemeine Zeitung αναφέρει ότι έγιναν 16 έρευνες στις Βρυξέλλες και συνελήφθησαν πολλά άτομα, μεταξύ των οποίων και η Ελληνίδα αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ερευνήθηκε για διαφθορά και επιρροή από το Κατάρ.

Έρευνες για διαφθορά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και απόπειρες επηρεασμού ενός κράτους του Κόλπου συγκλονίζουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο . Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες από διάφορα ΜΜΕ, συνελήφθη την Παρασκευή μια αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ελληνίδα Εύα Καϊλή. Σύμφωνα με τον βελγικό εισαγγελέα, έγιναν συνολικά 16 έρευνες και πέντε άτομα συνελήφθησαν.

Η αρχή ανακοίνωσε ότι η έρευνα αφορούσε ύποπτη εγκληματική οργάνωση και καταγγελίες για διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Εδώ και αρκετούς μήνες υπάρχουν υποψίες ότι ένα κράτος του Κόλπου προσπαθεί να επηρεάσει τις πολιτικές και οικονομικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σημαντικά χρηματικά ποσά ή δώρα σε είδος λέγεται ότι διανεμήθηκαν σε πρόσωπα της Βουλής που κατείχαν πολιτική ή στρατηγική θέση.

Η εισαγγελία δεν είπε ποιο κράτος του Κόλπου φέρεται να προσπαθεί να ασκήσει επιρροή. Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας «Le Soir» και του περιοδικού «Knack», πρόκειται για το Εμιράτο του Κατάρ.

Η Καϊλή, η οποία τώρα έχει συλληφθεί, έδωσε ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 21 Νοεμβρίου για το τρέχον Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ. Σε αυτήν, περιέγραψε το αθλητικό γεγονός ως απόδειξη «ότι η αθλητική διπλωματία μπορεί να επιφέρει ιστορικές αλλαγές σε μια χώρα της οποίας οι μεταρρυθμίσεις έχουν εμπνεύσει τον αραβικό κόσμο».

Το κόμμα της κ. Καϊλής, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ), την διέγραψε την Παρασκευή ως αποτέλεσμα των γεγονότων, δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης. Είναι ευρωβουλευτής από το 2014 και μία από τους 14 Αντιπροέδρους του Κοινοβουλίου από το 2022. Από το 2004 έως το 2007, σύμφωνα με το βιογραφικό της στην ιστοσελίδα του κοινοβουλίου, ήταν αναγνώστρια ειδήσεων και δημοσιογράφος, και αργότερα επίσης σύμβουλος δημοσίων σχέσεων στην Ελλάδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play