Καραμανλής: H Οδική Ασφάλεια είναι πλέον εθνικός μας στόχος

Καραμανλής: H Οδική Ασφάλεια είναι πλέον εθνικός μας στόχος

Πηγή: Διαδίκτυο

Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των υπουργικών καθηκόντων στους τομείς των Υποδομών και Μεταφορών διαπιστώθηκε η ανάγκη για την ουσιαστική προαγωγή της οδικής ασφάλειας

Από την αρχή της ανάληψης των υπουργικών καθηκόντων του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ο κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής είχε επισημάνει την ανάγκη για την ουσιαστική προαγωγή της οδικής ασφάλειας, ένα αίτημα που είχε ωριμάσει εδώ και αρκετό καιρό στην πατρίδα μας.

Με προσωπική  πρωτοβουλία του, ο νέος Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών άρχισε να εργάζεται, μαζί βέβαια με τους συνεργάτες του, σε αυτό το αναμφίβολα κρίσιμο πεδίο της κοινωνικής μας ζωής, εστιάζοντας τις προσπάθειες του Υπουργείου στην αρτιότερη εκπαίδευση της μαθητικής κοινότητας και της ορθότερης εκπαίδευσης των νεαρότερων ηλικιών.

«Η εκπαίδευση και η σωστή ενημέρωση, που πρέπει να ξεκινάει από νωρίς, μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Κώστας Καραμανλής, προσθέτοντας ότι «η Οδική Ασφάλεια αποτελεί πλέον εθνικό στόχο. Και αυτό ακριβώς κάνουμε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με τη συνδρομή βεβαίως και των υπολοίπων συναρμοδίων Υπουργείων».

Ο κ. Κ. Καραμανλής είναι σταθερά πεπεισμένος ότι είναι επιτακτική η ανάγκη της βελτίωσης της κυκλοφοριακής αγωγής και της έγκυρης ενημέρωσης των μαθητών και των μαθητριών για την πρόληψη και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, που, δυστυχώς, συμβαίνουν συχνά στη χώρα μας.

Οι προσπάθειές του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών άρχισαν να καρποφορούν μέσα από την αδιάλειπτη πληροφόρηση των νέων μας, χωρίς, βέβαια, αυτό να σημαίνει ότι δεν συνεχίζεται η προσπάθεια σε συνεννόηση με τα συναρμόδια Υπουργεία.

Στα πλαίσια αυτά, ο κ. Κώστας Καραμανλής παραβρέθηκε σε μεγάλη μαθητική γιορτή, με αντικείμενο την Οδική Ασφάλεια. Ο Υπουργός δήλωσε ότι αισθάνθηκε «σήμερα την ξεχωριστή χαρά να βρεθεί στη μεγάλη μαθητική γιορτή για την Οδική Ασφάλεια, που διοργάνωσε με πλήρη επιτυχία και εφέτος το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και να παραδώσει», όπως ανέφερε, «το βραβείο στο 1ο Νηπιαγωγείο του Νέου Σουλίου του Νομού Σερρών, που μπόρεσε να διακριθεί μεταξύ εκατοντάδων σχολείων από ολόκληρη την Ελλάδα».

Ο Υπουργός συμπλήρωσε ότι, με αυτόν τον τρόπο, του δόθηκε «η ευκαιρία να συγχαρεί θερμά όλα τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play