Κεραμέως: Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς ακαδημαϊκής δραστηριότητας

Κεραμέως: Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς ακαδημαϊκής δραστηριότητας

Πηγή: Αρχείου

Τι δήλωσε η υπουργός Παιδείας

Μετά την παρουσία της αποστολής εκπροσώπων τριάντα πανεπιστημίων των ΗΠΑ στην Ελλάδα, επόμενη κατεύθυνση εξωστρέφειας αποτέλεσε η Μεγάλη Βρετανία, με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως να επισκέπτεται συνοδεία πρυτάνεων τεσσάρων ελληνικών πανεπιστημίων το Λονδίνο.

Από πλευράς υπουργείου, η εξωστρέφεια των πανεπιστημίων έχει τεθεί από την πρώτη στιγμή ως προτεραιότητα, το Λονδίνο ήταν η δεύτερη στάση εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως και το να βρεθεί η Ελλάδα στο επίκεντρο της διεθνούς ακαδημαϊκής σκηνής.

«Ο στόχος μας είναι να καταστεί η χώρα μας φάρος εκπαίδευσης, που θα προσελκύει φοιτητές, καθηγητές, ερευνητές από όλον τον κόσμο και που θα δίνει περισσότερες ευκαιρίες και δυνατότητες στα δικά μας τα παιδιά, στους δικούς μας καθηγητές, στους δικούς μας ερευνητές», τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κα. Κεραμέως μετά την επιστροφή της από τη Μεγάλη Βρετανία.

Η υπουργός αναγνωρίζει ότι η διαδικασία της εξωστρέφειας χρειάζεται χρόνο, αλλά τονίζει ότι πλέον οι προσπάθειες αρχίζουν να δρέπουν καρπούς, όπως δείχνουν η άνοδος της χώρας στην 9η θέση προτιμήσεων των Αμερικανών φοιτητών, η έλευση της μεγαλύτερης αποστολής εδώ και 100 χρόνια εκτός ΗΠΑ και η επερχόμενη ίδρυση Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης του πανεπιστημίου Columbia.

«Σιγά-σιγά το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Δεν αλλάζουν όλα από τη μία μέρα στην άλλη. Θέλει χρόνο, είναι μια αλλαγή φιλοσοφίας», σχολίασε. «Όλα αυτά είναι σημάδια που δείχνουν την τεράστια δυναμική που μπορεί να έχει η χώρα μας στο να είναι στο επίκεντρο της διεθνούς ακαδημαϊκής δραστηριότητας».

Ειδικότερα για τη Μεγάλη Βρετανία, η μετά-Brexit εποχή έχει δημιουργήσει μία διαφορετική πραγματικότητα, καθώς εκεί που μέχρι πρότινος υπήρχαν προγράμματα όπως το Erasmus+, τώρα υπάρχει κενό που μπορεί να αναπληρωθεί με νέες συνεργασίες και δομές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play