Φονικός σεισμός στην Ιάβα: Μαθητές πολλοί από τους 252 νεκρούς – Κατέρρευσαν σχολεία

Φονικός σεισμός στην Ιάβα: Μαθητές πολλοί από τους 252 νεκρούς – Κατέρρευσαν σχολεία

Πηγή: Reuters

Συνεχίζονται οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό επιζώντων - Σε πεζοδρόμια και χωράφια όλη νύχτα οι περισσότεροι από 7.000 άστεγοι

 Ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό των 5,6 Ρίχτερ που έπληξε την πόλη Cianjur της Ινδονησίας στη δυτική Ιάβα αυξήθηκε στους 252, ανέφερε η τοπική κυβέρνηση σε ανάρτησή της στο Instagram την Τρίτη.

Ανέφερε επίσης ότι 31 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται και 377 τραυματίστηκαν, ενώ ο αριθμός των εκτοπισθέντων έφτασε τους 7.060.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι πολλά παιδιά, τα οποία σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσαν σχολικά κτίρια, καθώς την ώρα του σεισμού τα σχολεία λειτουργούσαν, δήλωσε αξιωματούχος την Τρίτη, καθώς οι διασώστες έσπευσαν να προσεγγίσουν τους παγιδευμένους στα ερείπια.

Εκατοντάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν στον σεισμό της Δευτέρας και αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί.

Ο σεισμός σημειώθηκε σε βουνά στην πολυπληθέστερη επαρχία της Δυτικής Ιάβας της Ινδονησίας, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στην πόλη Cianjur και θάβοντας τουλάχιστον ένα χωριό κάτω από κατολίσθηση.

Οι κατολισθήσεις και το ανώμαλο έδαφος παρεμπόδιζαν τις προσπάθειες διάσωσης, δήλωσε ο  επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Έρευνας και Διάσωσης (Basarnas).

Οι επιζώντες συγκεντρώθηκαν τη νύχτα σε πάρκινγκ του νοσοκομείου Cianjur. Μερικοί από τους τραυματίες νοσηλεύτηκαν σε σκηνές, άλλοι χρειάστηκαν ενδοφλέβιους ορούς τους οποίους έβαλαν καθισμένοι στα πεζοδρόμια, καθώς ιατροί έραβαν τους ασθενείς κάτω από το φως των κεριών.

Πλάνα από το Kompas TV έδειξαν ανθρώπους να κρατούν πινακίδες από χαρτόνι ζητώντας τροφή και στέγη, με τις προμήθειες έκτακτης ανάγκης να φαίνεται ότι δεν έχουν φτάσει ακόμη.

Εκατοντάδες αστυνομικοί αναπτύχθηκαν για να βοηθήσουν την προσπάθεια διάσωσης, είπε ο Ντέντι Πρασέτιο, εκπρόσωπος της εθνικής αστυνομίας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Antara.

«Η κύρια εντολή για το προσωπικό σήμερα είναι να επικεντρωθεί στην εκκένωση των θυμάτων», είπε.

Οι προσπάθειες διάσωσης περιπλέκονται από διακοπές ρεύματος σε ορισμένες περιοχές και περισσότερους από 100 μετασεισμούς.

Διασχίζοντας το λεγόμενο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς», μια ιδιαίτερα σεισμικά ενεργή ζώνη όπου συναντώνται διαφορετικές πλάκες στον φλοιό της γης, η Ινδονησία έχει ιστορία καταστροφικών σεισμών.

Το 2004, ένας σεισμός 9,1 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Σουμάτρας στη βόρεια Ινδονησία προκάλεσε τσουνάμι που έπληξε 14 χώρες, σκοτώνοντας 226.000 ανθρώπους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play