DW: Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προς Τουρκία – «Σταματήστε τις απωθήσεις»

DW: Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προς Τουρκία – «Σταματήστε τις απωθήσεις»

Πηγή: Eurokinissi (Αρχείου)

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) έχει ετοιμάσει μια έκθεση για την κατάσταση των Αφγανών που απωθήθηκαν ή απελάθηκαν από την Τουρκία. Η έκθεση περιέχει καταγγελίες για βασανιστήρια και κακομεταχείριση προσφύγων.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με την απώθηση και την απέλαση Αφγανών από την Τουρκία, με τίτλο «Κανείς δεν με ρώτησε γιατί έφυγα από το Αφγανιστάν». Σύμφωνα με την έκθεση, οι Αφγανοί αιτούντες άσυλο απομακρύνονται βίαια από την Τουρκία, τόσο με απώθηση όσο και απέλαση, χωρίς επαρκή προστασία κατά της επαναπροώθησης.

Η έκθεση ανέφερε ότι αν και η Τουρκία έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση ως η χώρα που φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων στον κόσμο, συχνά απωθεί μεγάλο αριθμό Αφαγανών από τα σύνορά της ή τους απελαύνει στο Αφγανιστάν, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τη διεθνή προστασία τους. αξιώσεις . Τονίστηκε ότι οι παράνομες απωθήσεις έλαβαν χώρα σε μια περίοδο που οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι Αφγανοί αυξήθηκαν σημαντικά με την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν τον Αύγουστο του 2021.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play