Ντόρα Μπακογιάννη: Στο θέμα Πάτση κάναμε λάθος

Ντόρα Μπακογιάννη: Στο θέμα Πάτση κάναμε λάθος
Η κ. Μπακογιάννη, στη συνέντευξή της μίλησε επίσης, για την ακρίβεια και για το καλάθι του νοικοκυριού αλλά και για τις τουρκικές προκλήσεις, σημειώνοντας ότι στόχος του Ερντογάν είναι να κερδίσει τις εκλογές.

Η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε  για τις υποκλοπές, την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση, τα ελληνοτουρκικά αλλά και για τις εκλογές. Βέβαιη πως η ΝΔ θα πετύχει την αυτοδυναμία, στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν, εμφανίστηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», αποκαλύπτοντας, πως η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ημερομηνία διεξαγωγής τους, «θα συνυπολογίσει τις τουρκικές εκλογές».

Η ίδια παραδέχτηκε ότι «στο θέμα Πάτση κάναμε λάθος, όσον αφορά στην επιλογή του ως υποψηφίου, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων», ενώ αναφερόμενη στο σκάνδαλο των υποκλοπών, είπε ότι  «δεν έχουμε καμία σχέση με το predator», το οποίο «έχει δημιουργήσει προβλήματα σε όλη την Ευρώπη».

Η κ. Μπακογιάννη, στη συνέντευξή της μίλησε επίσης, για την ακρίβεια και για το καλάθι του νοικοκυριού αλλά και για τις τουρκικές προκλήσεις, σημειώνοντας ότι στόχος του Ερντογάν είναι να κερδίσει τις εκλογές.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο θέμα Πάτση κάναμε λάθος»

Πιο αναλυτικά η Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στις ελληνικές εκλογές, είπε πως, «κανείς δεν ξέρει πότε θα γίνουν. Όταν αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνουν» και αποκάλυψε πως «θα είναι μία απόφαση που θα συνυπολογίσει τις τουρκικές εκλογές. Δεν είναι κάτι που θα αποφασιστεί ευκόλως, γιατί κάκιστα με την απλή αναλογική θα έχουμε ένα διάστημα 1,5 μήνα υπηρεσιακής κυβέρνησης».

Η ίδια εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη και όχι για αλαζονικούς λόγους. Το συγκεκριμένο πολιτικό σκηνικό δεν έχει απαντήσει στην εναλλακτική λύση. Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν τον ρωτάς για εκλογές, πετάει την μπάλα στην εξέδρα», σημείωσε.

Αναφερόμενη στην υπόθεση Πάτση, η βουλευτής της ΝΔ, σημείωσε: «Καταρχάς εμείς κρινόμαστε κάθε μέρα. Δεν έχουμε την αλαζονεία να πιστεύουμε ότι είμαστε υπεράνω κριτικής. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο θέμα Πάτση κάναμε λάθος, όσον αφορά στην επιλογή του ως υποψηφίου, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων.

»»Πέραν του ότι ο κ. Πάτσης θα πάει στον εισαγγελέα, και ότι έχει παραβεί πόσους νόμους, και το δικαστήριο θα αποφασίσει, βγήκε κάτι ουσιαστικό από αυτή την συζήτηση. Και αυτό είναι η αλλαγή του πόθεν έσχες. Όσα χρόνια είμαι βουλευτής έλεγα πάντα ότι το ερώτημα δεν είναι το «έσχες», αλλά το «πόθεν», και όσο μπορούσα έγραφα κάθε φορά από πού είναι το κάθε ευρώ το οποίο διαθέτουμε», υπογράμμισε κι συνέχισε:

«Επειδή έχω κατηγορηθεί, και είχα ζητήσει άρση της ασυλίας μου, ο αείμνηστος Μανώλης Γλέζος μου είχε πει «παιδί μου γιατί θες άρση της ασυλίας σου;», και του είχα απαντήσει ότι θέλω να αποδείξω την αθωότητα μου, διότι κατηγορούμαι. Ο πολιτικός είναι υποχρεωμένος να λογοδοτεί. Αθωώθηκα, ο άνδρας μου δηλαδή και τελείωσε η υπόθεση. Αλλά, το πόθεν έσχες θέλει αλλαγές. Δεν μπορεί επί τρία χρόνια να σου λένε, ότι δεν είναι εντάξει τα χαρτιά, φέρε μας τα υπόλοιπα στοιχεία. Αυτές τις νομοθετικές πρωτοβουλίες θα τις πάρει η κυβέρνηση, για να θωρακίσουμε θεσμικά και το δική μας αξιοπρέπεια».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play