Σομαλία: Διπλή βομβιστική επίθεση με νεκρούς στο υπουργείο Παιδείας

Σομαλία: Διπλή βομβιστική επίθεση με νεκρούς στο υπουργείο Παιδείας

Πηγή: reuters

Την ευθύνη των φερόμενων επιθέσεων αυτοκτονίας ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση αλ Σαμπάμπ, η οποία πραγματοποιεί συχνά βομβιστικές επιθέσεις και επιθέσεις με όπλα στο Μογκαντίσου και αλλού

Δύο εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων στο υπουργείο Παιδείας στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου σκότωσαν και τραυμάτισαν πολλούς ανθρώπους το Σάββατο, ανέφεραν η αστυνομία και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της αστυνομίας, οι νεκροί ανέρχονται σε 29 και οι τραυματίες σε 70.

Την ευθύνη των φερόμενων επιθέσεων αυτοκτονίας ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση αλ Σαμπάμπ, η οποία πραγματοποιεί συχνά βομβιστικές επιθέσεις και επιθέσεις με όπλα στο Μογκαντίσου και αλλού.

Η πρώτη έκρηξη έπληξε το υπουργείο και στη συνέχεια σημειώθηκε η δεύτερη έκρηξη καθώς έφτασαν ασθενοφόρα και άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να βοηθήσουν τα θύματα, είπε ο Φάραχ στο Reuters.

Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο SONNA ανέφερε ότι οι εκρήξεις προκάλεσαν “πολλά θύματα αμάχων, συμπεριλαμβανομένου του ανεξάρτητου δημοσιογράφου Μοχάμεντ Ίσε Κόνα”.

Η αλ Σαμπάμπ, σύμμαχος της Αλ Κάιντα, η οποία μάχεται στη Σομαλία για περισσότερο από μια δεκαετία, επιδιώκει να ανατρέψει την κεντρική κυβέρνηση και να δημιουργήσει τη δική της εξουσία βασισμένη σε μια αυστηρή ερμηνεία του νόμου της σαρία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play