Εξεταστική στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις: Ξεκίνησε η συζήτηση επί του πορίσματος

Εξεταστική στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις: Ξεκίνησε η συζήτηση επί του πορίσματος
Ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή επί του πορίσματος

Ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή επί του πορίσματος για τις παρακολουθήσεις στο κινητό τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει στάση ως προς την θεσμική αντιμετώπιση αντίστοιχων διαδικασιών κοινοβουλευτικού ελέγχου που σημαίνει ότι σήμερα θα εκπροσωπηθεί από ένα μέλος του υπουργικού συμβουλίου παραχωρώντας με τον τρόπο αυτό την πρωτοβουλία των κινήσεων στους βουλευτές.

Δείτε ζωντανά

Τι είχαν αναφέρει στα πορίσματά τους τα κόμματα

Η Νέα Δημοκρατία δεν προτίθεται να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα της και όπως αναφέρουν κύκλοι της, θα κινηθεί θεσμικά και δεν θα διαρρεύσει αυτούσια κομμάτια του. Σε ό,τι αφορά στο πόρισμα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αφενός δεν προκύπτουν στοιχεία σύνδεσης του Predator με το ελληνικό δημόσιο και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και αφετέρου πως όλες οι διαδικασίες για τις επισυνδέσεις ήταν νόμιμες.

ΣΥΡΙΖΑ 

Στη δημοσιότητα δόθηκε η πολυσέλιδη πορισματική έκθεση του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή που διερεύνησε την υπόθεση παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πόρισμά του αναφέρεται ότι προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για χρήση του παράνομου λογισμικού predator από την ΕΥΠ.  Κάνουν λόγο για δίδυμο σκάνδαλο, καθώς μετά από το «σκάνδαλο» των υποκλοπών, ο κ. Μητσοτάκης επιδόθηκε και σε ένα δεύτερο, αυτό της συγκάλυψης μέσα από την αντισυνταγματική επίκληση του δήθεν απορρήτου για κομβικούς μάρτυρες, καθώς και τον αποκλεισμό/προστασία πρωταγωνιστών του σκανδάλου που παρά την επιμονή σύσσωμης της αντιπολίτευσης, προστατεύθηκαν από τη ΝΔ με εντολή Μητσοτάκη, και δεν προσήλθαν να καταθέσουν».

ΠΑΣΟΚ: Τονίζεται ότι δεν προέκυψε ότι συνέτρεχε λόγος εθνικής ασφάλειας για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών 

Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ στο πόρισμα τονίζεται ότι δεν προέκυψε ότι συνέτρεχε λόγος εθνικής ασφάλειας για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ κ. Νίκου Ανδρουλάκη. Επομένως η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ κ. Νίκου Ανδρουλάκη ήταν παράνομη. Υφίστανται επομένως σοβαρές ενδείξεις ότι η ομάδα των προσώπων που αιτήθηκαν, υπέβαλαν, εισηγήθηκαν, επόπτευσαν, ενέκριναν, εκτέλεσαν και με οποιοδήποτε τρόπο γνώριζαν σε οποιοδήποτε χρόνο, δεν απέτρεψαν ή και συνέδραμαν με πράξεις και παραλείψεις τους στην παράνομη παρακολούθηση έχουν πιθανόν τελέσει αξιόποινες πράξεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play