Μητσοτάκης: Live η ομιλία σε εκδήλωση για την ασφάλεια και τη μείωση της εγκληματικότητας

Μητσοτάκης: Live η ομιλία σε εκδήλωση για την ασφάλεια και τη μείωση της εγκληματικότητας

Πηγή: Eurokinissi

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ασφάλεια και τη μείωση της εγκληματικότητας.

«Στο σημερινό περιβάλλον η ΕΛΑΣ καλείται να ανταποκριθεί με πολλαπλές προκλήσεις και το κατορθώνετε πανάξια, προσθέτοντας νέες επιτυχίες στις παλιές. Είναι πολλές οι πρόσφατες ιστορίες που συγκλόνισαν την κοινωνία αλλά εξιχνιάστηκαν και αυτό στέλνει το μήνυμα ότι κανένα σοβαρό έγκλημα δεν θα μείνει στο σκοτάδι» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στο παρελθόν υπήρξαν ιστορίες αστυνομικής βίας σε βάρος πολιτών, διερευνήθηκαν και πήραν τον δρόμο της δικαιοσύνης. Η προμήθεια 2.500 μικρών καμερών που θα φέρουν οι αστυνομικοί στις στολές τους θα βοηθήσουν για να υπάρχουν πειστήρια τυχόν αστυνομικής βίας. Δεν θα γίνει, όμως, ανεκτή καμία ανοχή οργάνου της τάξης σε βάρος πολίτη, θα πρέπει να τιμωρείται με εξάντληση κάθε αυστηρότητας και αναφέρομαι και στο περιστατικό του ΑΤ Ομονοίας η δικαστική διερεύνηση για τ οποίο προχωράει με ταχύτητα. Μην αφήνετε μετρημένους στα δάχτυλα συναδέλφους σας να κηλιδώνουν το όνομα χιλιάδων άλλων αστυνομικών» είπε απευθυνόμενους στους αστυνομικούς ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ακόμα ότι «οι ελληνικές πόλεις δεν βρίκσονται στο έλεος εγκληματιών ούτε είναι νησίδες ανομίας. Αυτά τα υποστηρίζουν τα άκρα του πολιτικού φάσματος. Υπάρχουν βήματα προόδου, βέβαια, που πρέπει να κάνει η αστυνομία καθώς η αντιμετώπιση της βίας και του εγκλήματος είναι ένας μακροχρόνιος πόλεμους που δίνετε καθημερινά και στις οποίες έχετε θρηνήσει δεκάδες συναδέλφους σας. Το αίσθημα ασφάλειας, όμως, έχει τονωθεί και με τους νέους ρόλους που έχουν δοθεί στην αστυνομία διαλύεται το αίσθημα του φόβου».

Με αφορμή, δε, τα εγκλήματα όπως σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων ή δολοφονίες γυναικών που αποκαλύπτονται χάρη και σε μαρτυρίες των θυμάτων τόνισε ότι «η οργανωμένη πολιτεία, εσείς που είστε οι πρώτες αποδέκτες καταγγελιών θα αφουγκραστούν και οι μηχανισμοί θα είναι στο πλευρό των πολιτών που έπεσαν τέτοιων πράξεων ώστε πρώτα να βρουν προστασία και μετά να δικαιωθούν. Ας είμαστε λίγο φειδωλοί στην κριτική. Η Ελλάδα είναί μια χώρα ασφαλής όπως προκύπτει από τις επενδύσεις και τον αριθμό των ξένων επισκεπτών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play