Καρατομήθηκε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών

Καρατομήθηκε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών
Την επιστολή του δημοσίευσε ο ίδιος στο Twitter και σε αυτή αναφέρει ότι το όραμα της Τρας είναι «το σωστό».

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ο Kwasi Kwarteng. Όπως αναφέρει, η πρωθυπουργός του ζήτησε να παραιτηθεί κι εκείνος αποδέχτηκε. Την επιστολή του δημοσίευσε ο ίδιος στο Twitter και σε αυτή αναφέρει ότι το όραμα της Τρας είναι «το σωστό».

Η πρωθυπουργός Λιζ Τρας αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου στην Ντάουνινγκ Στριτ σήμερα (στις 16:00 ώρα Ελλάδος) Παρασκευή. Υποχωρεί 1,1% η βρετανική λίρα μετά την ανακοίνωση της παραίτησης, με την ισοτιμία στο 1,119 δολάριο. Κατά 17 μονάδες βάσης χαμηλότερα βρίσκεται η απόδοση του 10ετούς gilt.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η ανακοίνωση ήρθε καθώς ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου Kwasi Kwarteng επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχοντας διακόψει το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον για την ετήσια συνεδρίαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Μιλώντας την Πέμπτη, ο Kwarteng παραδέχτηκε ότι ο «μίνι» προϋπολογισμός είχε προκαλέσει κάποιες «αναταράξεις» στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά επέμεινε ότι η θέση του στην κυβέρνηση ήταν ασφαλής, μετά από προτάσεις ότι η Τρας θα μπορούσε να τον απομακρύνει μετά από λίγες εβδομάδες στη θέση. Η Τρας δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες πιέσεις από μέλη του κόμματός της να κάνει μια αναστροφή στον «μίνι» προϋπολογισμό της, που ανακοινώθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου, στον απόηχο της αναταραχής στην αγορά και των βυθιζόμενων δημοσκοπήσεων. Πλέον πληθαίνουν οι φωνές των Συντηρητικών βουλευτών που ζητούν παραίτηση και της Βρετανίδας πρωθυπουργού.

Παράλληλα, η εφημερίδα Times έγραψε ότι η πρωθυπουργός Λιζ Τρας επρόκειτο να αποπέμψει τον υπουργό Οικονομικών και να καταργήσει τμήματα του πακέτου δημοσιονομικών μέτρων που παρουσιάστηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου και προβλέπει μαζικές ενισχύσεις για τους λογαριασμούς ενέργειας και γενναίες μειώσεις φόρων, σε μια προσπάθεια να αντέξει τις πολιτικές πιέσεις και τις πιέσεις της αγοράς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play