Αλήθεια ή προβοκάτσια; Η Τουρκία καταγγέλλει την Ελληνική Ακτοφυλακή ότι άνοιξε πυρ

Αλήθεια ή προβοκάτσια; Η Τουρκία καταγγέλλει την Ελληνική Ακτοφυλακή ότι άνοιξε πυρ

Πηγή: EUROKINISSI

Την ώρα που ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν στο βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, δημοσιεύματα στον τουρκικό ηλεκτρονικό Τύπο κάνουν λόγο για επεισόδιο

Την ώρα που ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν στο βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, δημοσιεύματα στον τουρκικό ηλεκτρονικό Τύπο κάνουν λόγο για επεισόδιο.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζεται από ηλεκτρονικά μέσα ότι η Ελληνική Ακτοφυλακή άνοιξε πυρ εναντίον του πλοίου Ro – Ro «Anatolian» στο Αιγαίο Πέλαγος, πλησίον της Τενέδου, επειδή δύο στοιχεία της ακτοφυλακής παρενοχλήθηκαν.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, δεν υπήρξαν απώλειες ζωών στο εν λόγω περιστατικό. Μετά τους πυροβολισμούς, το επεισόδιο τελείωσε.

Παρατίθεται η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία εκδόθηκε από τη γείτονα, με κάθε επιφύλαξη εκ μέρους μας.

«Μετά την ειδοποίηση του Τσανάκκαλε VTS (Υπηρεσίες Κυκλοφορίας Πλοίων) ότι άνοιξαν πυρά παρενόχλησης δύο στοιχεία της Ελληνικής Ακτοφυλακής εναντίον του πλοίου Ro-Ro «Anatolian» με σημαία Κομορών, το οποίο έπλεε σε διεθνή ύδατα, 11 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της επαρχίας Τσανάκκαλε Bozcaada . Στο σημείο του συμβάντος εστάλησαν άμεσα δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, τα οποία έφυγαν γρήγορα από την περιοχή, αφού τα ελληνικά στοιχεία εντόπισαν τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής που είχαν φτάσει στην περιοχή».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play