Εσθονία: Κλείνει τα σύνορα σε όλους τους Ρώσους

Εσθονία: Κλείνει τα σύνορα σε όλους τους Ρώσους

Πηγή: Pixabay

Η βαλτική χώρα, στην αυλή της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αποφάσισε να κλείσει τα σύνορά της

Η βαλτική χώρα, στην αυλή της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αποφάσισε να κλείσει τα σύνορά της προς όλους τους Ρώσους πολίτες, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο.

Από τις 19 Σεπτεμβρίου, η Εσθονία κλείνει την είσοδο για Ρώσους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με βίζα Σένγκεν που έχουν εκδοθεί από τρίτες χώρες, δήλωσε ο Εσθονός Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος συμπλήρωσε: «Το βράδυ της 19ης Σεπτεμβρίου ή από τις 12 τα μεσάνυχτα στις 19 Σεπτεμβρίου, θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση εισόδου πέραν των εξωτερικών συνόρων για τους Ρώσους πολίτες, ανεξάρτητα από το ποια κράτη έχουν λάβει βίζα Σένγκεν».

Ο Εσθονός αξιωματούχος σημείωσε ότι το ίδιο θα κάνουν και άλλα κράτη της περιοχής της Βαλτικής και συμπλήρωσε ότι το κάλεσμα προς τους Ρώσους πολίτες είναι: «Μην έρχεστε στην Εσθονία με βίζα Σένγκεν, δεν είστε ευπρόσδεκτοι εδώ!».

Ακόμη, ο Υπουργός Εξωτερικών της Εσθονίας διευκρίνισε ότι «η απαγόρευση ισχύει για άτομα που ταξιδεύουν με τουριστικές βίζες και δεν επηρεάζει όσους επιθυμούν να επισκεφθούν τη χώρα με σκοπό να συναντηθούν με συγγενείς και για άλλους ανθρωπιστικούς λόγους».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play