Πάπας: Μηδενική ανοχή στις σεξουαλικές επιθέσεις

Πάπας: Μηδενική ανοχή στις σεξουαλικές επιθέσεις

Πηγή: NBC News, The Times of Israel

"Η Καθολική Εκκλησία πρέπει να αντιμετωπίζει τις περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης με «μηδενική ανοχή»", επιβεβαίωσε ο Πάπας Φραγκίσκος

“Η Καθολική Εκκλησία πρέπει να αντιμετωπίζει τις περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης με «μηδενική ανοχή»”, επιβεβαίωσε ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος τις χαρακτήρισε «τερατούργημα», σε συνέντευξή του σε πορτογαλικό τηλεοπτικό σταθμό.

«Είναι πολύ ξεκάθαρο. Η ανοχή είναι μηδενική. Ένας ιερέας δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι ιερέας αν είναι επιθετικός. Δεν μπορεί γιατί είτε είναι άρρωστος, είτε εγκληματίας», ανέφερε στην ίδια συνέντευξη.

Ο Πάπας πρόσθεσε ότι «πρόκειται για κάτι τερατώδες, γιατί καταστρέφει ζωές», στο πλαίσιο αυτής της συνέντευξης, το δεύτερο μέρος της οποίας θα μεταδοθεί αύριο.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος ανέφερε, επίσης, ότι σκόπευε να πάει στην Πορτογαλία κατά τις επόμενες Παγκόσμιες Ημέρες Νεολαίας, μια παγκόσμια συνάντηση για νέους Καθολικούς, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 6 Αυγούστου 2023: «Σκέφτομαι να πάω εκεί. Σε κάθε περίπτωση, θα πάω», συμπλήρωσε ο Ποντίφικας.

Επισημαίνεται ότι οι Παγκόσμιες Ημέρες Νεολαίας είχαν αρχικά προγραμματιστεί για φέτος τον Αύγουστο, αλλά αναβλήθηκαν για το επόμενο έτος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play