Γκεοργκίεβα στη G20: Άμεση ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων αντιμετώπισης του πληθωρισμού
Πηγή: Wikimedia Commons
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα προειδοποίησε σήμερα [16/7], αξιωματούχους από την ομάδα κρατών G20, προκειμένου να προχωρήσουν στην λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.
Η Γκεοργκίεβα προειδοποίησε για ότι η “ εξαιρετικά ασταθής” εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερη, αν επικρατήσουν υψηλότερες τιμές.
Η ίδια, μιλώντας στη διάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της G20 στην Ινδονησία, δήλωσε ότι η κλιμάκωση των ρωσικών πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, έχει αυξήσει την πίεση στις τιμές των προϊόντων και της ενέργειας, ενώ οι οικονομικές συνθήκες σε παγκόσμιο επίπεδο γίνονται πιο δύσκολες, αναφορικά με τις προβλέψεις.
Την ίδια στιγμή, οι δυσκολίες από την πανδημία COVID-19, αλλά και τα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού εξακολουθούν να κάνουν πιο δύσκολες στις οικονομικές δραστηριότητες.
Οι πιέσεις που δέχονται οι χώρες που έχουν μεγάλο εξωτερικό χρέος είναι ακόμη μεγαλύτερες, ενώ η κατάσταση διαχείρισης του εξωτερικού χρέους “ επιδεινώνεται ταχύτατα,” υπογράμμισε η ίδια, σύμφωνα με ένα κείμενο των δηλώσεών της.
Οι υπουργοί Οικονομικών συμφωνούν στην πολιτική συναλλάγματος
Ο Ιάπωνας υπουργός των Οικονομικών Σουνίτσι Σουζούκι δήλωσε σήμερα [16/7] ότι οι υπουργοί Οικονομικών της G20 επιβεβαίωσαν ότι συμφωνούν στην παρούσα πολιτική συναλλάγματος, προειδοποιώντας ότι οι πρόσφατες διακυμάνσεις στο γιεν ήταν ασταθείς.
“Βλέπουμε μία οξεία αστάθεια στην αγορά συναλλάγματος. Ώστε, είναι αναγκαίο να παρακολουθούμε τις κινήσεις των αγορών, επιτακτικά,” δήλωσε ο Σουζούκι στους δημοσιογράφους μετά από τη συμμετοχή του στη διάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της G20, που πραγματοποιήθηκε στο Μπαλί.
Οι Υπουργοί Οικονομικών των G20 συμφώνησαν στα περισσότερα ζητήματα, παρά τη μη έκδοση κοινού ανακοινωθέντος
Οι υπουργοί Οικονομικών της ομάδας G20 συμφώνησαν στα περισσότερα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων και προσπαθειών αντιμετώπισης της επισιτιστικής κρίσης, παρά την αποτυχία των προσπαθειών επίτευξης συμβιβασμού, σχετικά με της απόψεις των κρατών-μελών για τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ινδονησία.
Το σχόλιο σας