Μάικλ Φάγκαν: Ο μοναδικός που δεν έγινε αντιληπτός και μπήκε στην κρεβατοκάμαρα της βασίλισσας Ελισάβετ

Μάικλ Φάγκαν: Ο μοναδικός που δεν έγινε αντιληπτός και μπήκε στην κρεβατοκάμαρα της βασίλισσας Ελισάβετ

Πηγή: Janus.gr- Wisata Baru

Μάικλ Φάγκαν: "Επισκέφτηκε" την Αυτού Μεγαλειότης στην κρεβατοκάμαρα της, την ώρα που κοιμόταν.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν αποτελούν άβατο χώρο προς τους κοινούς θνητούς. Στην προ covid εποχή, χιλιάδες επισκέπτες είχαν την τιμή να περιπλανηθούν στις βασιλικές αίθουσες, λαμβάνοντας μέρος σε επίσημες εκδηλώσεις και ξεναγήσεις του Παλατιού. Μέρος των ανθρώπων αυτών αποτελούν και οι στρατιώτες που φυλάνε την βασιλική κατοικία καθώς η βασιλική φρουρά ανανεώνεται συνεχώς με νέες προσθήκες.

Όπως φαίνεται, όμως, μετά τις τελευταίες εξελίξεις για την “απόπειρα” δολοφονίας της βασίλισσας Ελισάβετ από επίδοξο εισβολέα, το Μπάκιγχαμ, θα έλεγε κανείς, πως είναι μάλλον συνηθισμένο στους “απρόσκλητους” επισκέπτες. Και αυτό γιατί, δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος εισβάλει κυριολεκτικά μέσα στο Κάστρο, αφού πριν από 39 χρόνια, ο Μάικλ Φάγκαν “επισκέφτηκε” την Αυτού Μεγαλειότης στην κρεβατοκάμαρα της, την ώρα που κοιμόταν.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο Λονδρέζος ζωγράφος και διακοσμητής, Μάικλ Φάγκαν, αποφάσισε να πιεί μερικά ποτηράκια παραπάνω και να πραγματοποιήσει την μεγαλύτερη τρέλα της ζωής του, να “μπει” με τον δικό του τρόπο στην βασιλική ιστορία.

Όπως ακριβώς και έπραξε

Σύμφωνα με τις αρχές, λίγο πριν τις 7 το πρωί της 9ης Ιουλίου του 1982, ο Φάγκαν σκαρφάλωσε πάνω από τον φράχτη του παλατιού του και ανέβηκε, μέσω ενός αγώγού αποχέτευσης, στη στέγη. Αφού έβγαλε τα παπούτσια και τις κάλτσες του, κατάφερε και μπήκε στη βασιλική κατοικία από ένα ξεκλείδωτο παράθυρο. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος στην “Independent”, δύο χρόνια μετά το συμβάν, το προσωπικό του παλατιού επέστρεψε σε εκείνον τα προσωπικά αντικείμενα που είχε ξεχάσει την μοιραία εκείνη νύχτα στη στέγη.

Αφού περιπλανήθηκε, σχεδόν ανενόχλητος, στους βασιλικούς διαδρόμους, βρέθηκε να μελετά την συλλογή γραμματόσημων του Βασιλιά Γεωργίου Ε’. Τη στιγμή εκείνη ενεργοποιήθηκε δύο φόρες ο συναγερμός ασφαλείας, όμως η φρουρά που ήταν υπεύθυνη τότε για την επιτήρηση του χώροy, απενεργοποίησε το σύστημα καθώς θεώρησε πως πρόκειται για λάθος σήμα. Χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, ο Φάγκαν πέρασε στην πτέρυγα του Παλατιού, όπου κατοικεί η βασιλική οικογένεια και ανοίγοντας απλώς μια από τις εκατοντάδες πόρτες, βρέθηκε άθελα του στην κρεβατοκάμαρα της βασίλισσας.

“Είπαν ότι μάλλον φοβήθηκε. Δεν την τρόμαξα, όμως, πολύ. Ήμουν αρκετά σοκαρισμένος” δήλωσε στη “Sun”, καθώς περιέγραφε τη στιγμή που τράβηξε τις κουρτίνες του κρεβατιού και ανακάλυψε ότι τη βασίλισσα Ελισάβετ κοιμόταν. “Χρησιμοποίησε ένα τηλέφωνο που υπήρχε στο κομοδίνο για να καλέσει την ασφάλεια, αλλά πριν προλάβει να έρθει, σηκώθηκε από το κρεβάτι” ανέφερε αρχικά ο εισβολέας, λέγοντας στην συνέχεια πως “πέρασε δίπλα μου προσεκτικά και άρχισε να τρέχει με γυμνά πόδια έξω από το δωμάτιο”.

Ο Πολ Γουάιμπρο ήταν ο πρώτος άνθρωπος της ασφάλειας που βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Μάικλ Φάγκαν στην βασιλική κρεβατοκάμαρα. Όπως εξομολογήθηκε στον “Guardian”, ο Γουάιμπρο πλησίασε τον περίεργο επισκέπτη και του πρόσφερε ένα ποτό “Ο άντρας φαινόταν πολύ τεταμένος και του είπα ‘’Θες ένα ποτό;’’. Αμέσως έγινε πιο ευγενικός και απάντησε ‘’Ναι, σε παρακαλώ, θα πάρω ένα σκωτσέζικο’’”. Λίγη ώρα αργότερα, ο Μάικλ Φάγκαν συνελήφθη. Με τα χρόνια αποκαλύφθηκαν αρκετές εκδοχές για τους λόγους που βρέθηκε ακάλεστος μέσα στο Μπάκιγχαμ. Σύμφωνα με τον Guardian μετά το περιστατικό, είπε αρχικά στην αστυνομία ότι εισέβαλε για να δει από κοντά την βασίλισσα, επειδή ήταν ερωτευμένος μαζί της. Αργότερα βέβαια, προσπάθησε να πείσει τις αρχές ότι η μονάρχης της Βρετανίας ήταν το μοναδικό πρόσωπο που μπορούσε να τον βοηθήσει κατά κάποιο τρόπο.

Η κατάληξη

Μετά την σύλληψη του, ο Μάικλ Φάγκαν δεν κατηγορήθηκε για την παραβίαση στα Ανάκτορα καθώς σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία θεωρήθηκε αστικό αδίκημα και όχι έγκλημα, κάτι που θα απαιτούσε από τη βασίλισσα να ασκήσει προσωπικά κατηγορίες. Βέβαια η υπόθεση δεν έκλεισε εκεί. Τον Σεπτέμβριο του 1982, κατηγορήθηκε ότι έκλεψε ένα μπουκάλι κρασί του πρίγκιπα Καρόλου από μια συλλογή δώρων που έστειλε το κοινό εν όψει της γέννησης του πρίγκιπα Γουίλιαμ. Ο ίδιος ο Φάγκαν παραδέχτηκε ότι έπινε το κρασί ενώ βρισκόταν στο Παλάτι. Όμως και πάλι, οι δικαστές αθώωσαν τον εισβολέα. Ωστόσο, ένα μήνα μετά, βρέθηκε και πάλι στις δικαστικές αίθουσες καθώς στην διάρκεια μιας ανάκρισής του για την διάρρηξη της 9ης Ιουλίου, ο Φάγκαν αποκάλυψε τον ρόλο του σε μια άσχετη κλοπή αυτοκινήτου, για την οποία κατηγορήθηκε και τελικά καταδικάστηκε. Ένα χρόνο αργότερα, το 1983 αφέθηκε ελεύθερος και έκτοτε δεν πλησίασε ποτέ ξανά την βασιλική οικογένεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play