Ρωσία: Αντίδραση για τον εφοδιασμό των ΗΠΑ στην Ουκρανία

Ρωσία: Αντίδραση για τον εφοδιασμό των ΗΠΑ στην Ουκρανία

Πηγή: Αρχείου

Ρωσία: Η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών για εφοδιασμό της Ουκρανίας με το σύστημα HIMARS έφερε την έντονη αντίδραση της Ρωσίας

Η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών για εφοδιασμό της Ουκρανίας με το σύστημα HIMARS έφερε την έντονη αντίδραση της Ρωσίας, όπου τη θεωρούν ως μια αρνητική εξέλιξη. Η κίνηση αυτή, είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ρίαμπκοβ, αυξάνει τον κίνδυνο μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ της Μόσχας και του ΝΑΤΟ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μόσχα υποστηρίζει ότι οι αποστολές όπλων από άλλες χώρες στην Ουκρανία αποτελούν «νόμιμο στόχο» για τις ρωσικές δυνάμεις, όμως τώρα κλιμακώνει τις δηλώσεις της αναφερόμενη σε «απευθείας» στρατιωτική σύγκρουση.

Νωρίτερα, δήλωση του Αμερικανού πρόεδρου, η οποία είχε απορρίψει το ενδεχόμενο αποστολής οπλικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία, είχε καλωσοριστεί από τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, που μίλησε για μια «ορθολογική» απόφαση εκ μέρους των ΗΠΑ.

Οι αποστολές όπλων στην Ουκρανία ενισχύουν τον κίνδυνο άμεσης σύγκρουσης με τη Ρωσία, λέει η Μόσχα «Κάθε αποστολή όπλων που συνεχίζεται, που αυξάνεται, ενισχύει τον κίνδυνο μιας τέτοιας εξέλιξης», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ στο πρακτορείο RIA Novosti.

Το σχέδιο Πούτιν για προσάρτηση ουκρανικών εδαφών

Αν και ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, ο Πούτιν έχει βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο του για προσάρτηση νέων ουκρανικών εδαφών.   Οι φιλορωσικές αρχές της περιφέρειας της Χερσώνας σκοπεύουν να θίξουν το θέμα της ένταξής της στη Ρωσική Ομοσπονδία «στο εγγύς μέλλον».

Προκειμένου να γίνει «πλήρης εδαφική οντότητα της Ρωσίας», δήλωσε την Τρίτη στο TASS ο Κίριλ Στρεμούσοφ, αναπληρωτής επικεφαλής της Στρατιωτικής και Πολιτικής Διοίκησης της περιοχής.

Τι ανέφερε ο αξιωματούχος

«Η περιφέρεια της Χερσώνας σκοπεύει να προσχωρήσει στη Ρωσική Ομοσπονδία στο εγγύς μέλλον, αποτελώντας πλήρες συστατικό στοιχείο της», είπε ο Φιλορώσος αποσχιστής αξιωματούχος.

Στις 21 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε την απόφαση να αναγνωρίσει την «κυριαρχία» των «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ. Οι «συνθήκες φιλίας, συνεργασίας και αλληλοβοήθειας» υπογράφηκαν με τους ηγέτες τους. Στις 22 Φεβρουαρίου, η Κρατική Δούμα και το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο επικύρωσαν και τα δύο έγγραφα, και ο Πούτιν υπέγραψε τους αντίστοιχους νόμους την ίδια ημέρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play