Γερμανία: Μείωση στην ποσότητα του φυσικού αερίου – Διασφαλισμένος ο εφοδιασμός
Πηγή: Αρχείου, The New York Times
Μείωση κατά 25% στην ποσότητα του φυσικού αερίου, μετά τη διακοπή της παροχής από την εμπόλεμη Ουκρανία, έχει υπάρξει στη Γερμανία από τους αγωγούς της χώρας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση της χώρας, σημειώνοντας όμως πως ο εφοδιασμός της χώρας είναι προς το παρόν διασφαλισμένος.
«Λόγω της μείωσης της διαμετακόμισης, ο όγκος του φυσικού αερίου που φθάνει στη Γερμανία μέσω Ουκρανίας από τον αγωγό “Megal” μειώθηκε κατά 25% σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα. Οι απώλειες καλύφθηκαν με μεγαλύτερη ροή από τη Νορβηγία και την Ολλανδία», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
«Η ασφάλεια του εφοδιασμού στη Γερμανία είναι ακόμη εγγυημένη», δήλωσε σχετικά εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας και πρόσθεσε ότι η «Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης για το Φυσικό Αέριο» παρακολουθεί στενά την κατάσταση. Η Ένωση εισαγωγέων «Zukunft Gas», από την πλευρά της, διευκρίνισε ότι η πραγματική εικόνα θα είναι σαφής σε λίγες ημέρες.
Κανέναν περιορισμό δεν αντιμετωπίζουν στον εφοδιασμό τους η Αυστρία και η Μολδαβία, σύμφωνα με τις κυβερνήσεις τους. Εκπρόσωπος της αυστριακής εποπτικής αρχής ενέργειας «E-Control» δήλωσε σήμερα ότι καταγράφεται ελαφρώς μειωμένη ροή αερίου στον κόμβο Baumgarten, «αλλά η κατάσταση δεν επηρεάζει αυτήν τη στιγμή την παροχή». Καθησυχαστική ήταν και η βασική εταιρία ενέργειας ÖMV, η οποία ανακοίνωσε ότι δεν έχει γίνει αντιληπτή κάποια επίδραση της διακοπής. Αντίστοιχα, εκπρόσωπος του παρόχου δικτύου Μoldovgaz διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα ούτε στη Μολδαβία.
Ο Σολτς προειδοποιεί για κίνδυνο παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης
Η Ουκρανία θα χρειαστεί να παλεύει για 100 χρόνια με τις συνέπειες του πολέμου, προειδοποίησε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στις βόμβες που θα μείνουν στο έδαφός της για δεκαετίες,
«Όσοι ζουν στη Γερμανία γνωρίζουν ότι βόμβες που έπεσαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εξακολουθούν να ανακαλύπτονται μέχρι και σήμερα. Γνωρίζουμε ότι τέτοιοι πόλεμοι έχουν μακροχρόνιες συνέπειες. Η Ουκρανία θα πρέπει να προετοιμαστεί τώρα για να παλεύει τα επόμενα 100 χρόνια με τις συνέπειες αυτού του πολέμου».
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας