Ζελένσκι: “Ομαδικός τάφος στη Μπούσα με 900 αμάχους”
Πηγή: Αρχείου
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Μόσχα να σταματήσουν, λόγω της οργής του κόσμου για τις φρικαλεότητες που, όπως είπε, διαπράχθηκαν από τα ρωσικά στρατεύματα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax Ukraine.
“Ο κόσμος (οι Ουκρανοί) θέλουν να τους σκοτώσουν (τους Ρώσους). Όταν υπάρχει αυτού του είδους η στάση, είναι δύσκολο να συζητά κανείς”, μετέδωσε το Interfax επικαλούμενο δήλωσή του Ζελένσκι σε Πολωνούς δημοσιογράφους.
“Βρέθηκε ομαδικός τάφος 900 ατόμων στη Μπούσα”
Παράλληλα εστίασε στις ρωσικές εχθροπραξίες και επεσήμανε, μετά τις θηριωδίες σε σειρά πόλεων ανάμεσα στις οποίες η Μπούσα, ότι βρέθηκε ομαδικός τάφος και στην περιφέρεια του Κιέβου με 900 νεκρούς μέσα.
Την ίδια στιγμή, όπως υπογράμμισε σε πολωνικά Μέσα ενημέρωσης, εκατοντάδες άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τα ρωσικά πυρά στην ουκρανική πρωτεύουσα .
Το Κίεβο παραδέχεται ότι υφίσταται σημαντικές απώλειες στα ανατολικά, στην περιφέρεια του Ντονμπάς, ωστόσο αναφέρεται και στις ρωσικές την ώρα που οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέο πακέτο βοήθειας ύψους 33 δισ. δολαρίων προς την Ουκρανία.
Στήριξη της Μολδαβίας μπροστά στους “κινδύνους αποσταθεροποίησης” από Γαλλία και Γερμανία
Οι επικεφαλής της γαλλικής και γερμανικής διπλωματίας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν και Αναλένα Μπέρμποκ αντίστοιχα εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να στηρίξουν τη Μολδαβία, την πρώην σοβιετική δημοκρατία που συνορεύει με την Ουκρανία, μπροστά στους «κινδύνους αποσταθεροποίησης», με τους οποίους βρίσκεται αντιμέτωπη.
«Οι υπουργοί συζήτησαν την ευρωπαϊκή απάντηση μπροστά στον πόλεμο στην Ουκρανία και αναφέρθηκαν στη συνέχιση και την εμβάθυνση της στήριξης προς αυτήν τη χώρα», δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας.
«Οι δύο υπουργοί μίλησαν επίσης για την κατάσταση στη Μολδαβία και την κοινή αποφασιστικότητά τους να τη στηρίξουν μπροστά στους κινδύνους της αποσταθεροποίησης», πρόσθεσε η Αν Κλερ Λεζάντρ.
Οι Λε Ντριάν και Μπέρμποκ αναφέρθηκαν, επιπλέον, στις «απειλές ενάντια στην επισιτιστική ασφάλεια» εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, μία από τις μεγαλύτερες παραγωγούς παγκοσμίως σιτηρών.
«Επανέλαβαν τη δέσμευσή του να προσφέρουν βοήθεια στις χώρες που το έχουν ανάγκη», στο πλαίσιο της γαλλικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (στο πρώτο εξάμηνο του 2022) και της γερμανικής προεδρίας της G7
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας