Κυριάκος Μητσοτάκης: Με γεμάτη ατζέντα για τα ενεργειακά με φόντο τη Σύνοδο των 27

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με γεμάτη ατζέντα για τα ενεργειακά με φόντο τη Σύνοδο των 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Με γεμάτη ατζέντα για τα ενεργειακά αναμένεται να προσέλθει στη Σύνοδο των 27 το προσεχές διάστημα ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με γεμάτη ατζέντα για τα ενεργειακά αναμένεται να προσέλθει στη Σύνοδο των 27 το προσεχές διάστημα ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί “υπό τη σκιά” της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία αλλά και με δεδομένη την ανησυχία αναφορικά με τον τομέα της ενέργειας.

Θετική ανταπόκριση στις Βερσαλλίες για την ελληνική πρόταση

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η άτυπη Σύνοδος Κορυφής όπου μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στη θετική ανταπόκριση από τους εταίρους στην ελληνική πρόταση για πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει ευρωπαϊκή παρέμβαση και στην τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας.

ΓτΠ/Δημήτρης Παπαμήτσος

Ο κ. Μητσοτάκης έχει σταθεί ουκ’ ολίγες φορές στην ανάγκη η Ευρώπη να απεξαρτηθεί το συντομότερο δυνατό από το ρωσικό αέριο, λέγοντας ότι πρέπει να αναζητηθούν νέοι προμηθευτές και η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει πύλη εισόδου. Παράλληλα, έχει επισημάνει ότι θα πρέπει να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, προκειμένου να φτάνει φθηνή ενέργεια στους καταναλωτές.

Σύνοδος του Νότου: Τονίστηκε ότι χρειάζεται κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση ενέργειας

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη και σε αυτή συμμετείχαν ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα και, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίστηκε ότι χρειάζεται κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση ενέργειας.

ΓτΠ/Δημήτρης Παπαμήτσος

«Οι τέσσερις χώρες συμφωνήσαμε ότι οι λύσεις δεν γίνεται να είναι μόνον εθνικές. Εμείς ανακοινώσαμε μία πρόσθετη δέσμη ρυθμίσεων. Προτείνουμε εναρμονισμένες ευρωπαϊκές πολιτικές παρεμβάσεις απέναντι στις κερδοσκοπικές τάσεις, ώστε να επανέλθει η ισορροπία στις τιμές του φυσικού αερίου και του ηλεκτρισμού. Πρέπει να πάρουμε άμεσα αποφάσεις. Δεν γίνεται να μη συγκροτούμε ενιαίο μέτωπο και στο επίπεδο της οικονομίας. Αυτή η ενεργειακή κρίση μπορεί να ξαναξυπνήσει τον εφιάλτη του λαϊκισμού στην ήπειρό μας», είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Ποια τα 3 σημεία που θα βασιστεί η ελληνική πλευρά

  • Σημείο πρώτο: Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της αυτή την κρίση, καθώς οι εθνικές πρωτοβουλίες δεν αρκούν.
  • Σημείο δεύτερο: Χρειάζονται ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες απέναντι στις κερδοσκοπικές τάσεις.
  • Σημείο τρίτο: Η επισήμανση ότι η ενεργειακή κρίση μπορεί να ξυπνήσει τον εφιάλτη του λαϊκισμού στην Ευρώπη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play