Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο ράλι στις τιμές του πετρελαίου μετά από το αδιέξοδο στις συνομιλίες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο ράλι στις τιμές του πετρελαίου μετά από το αδιέξοδο στις συνομιλίες
Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο ράλι έδειξαν οι δείκτες στις τιμές του πετρελαίου μετά από το αδιέξοδο στις συνομιλίες Ρωσίας και Ουκρανίας.

Νέο ράλι έδειξαν οι δείκτες στις τιμές του πετρελαίου μετά από το αδιέξοδο στις συνομιλίες Ρωσίας και Ουκρανίας. Το μπρεντ ενισχύεται 2,75 δολάρια ή 2,6% στα 109,39 δολάρια το βαρέλι, μετά από την άνοδο 9% την Πέμπτη, που αποτελεί την υψηλότερη από τα μέσα του 2020.Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 2,93 δολαρίων ή 2,9% στα 105,91 δολάρια το βαρέλι, ύστερα από την άνοδο 8% την Πέμπτη.

Για τις κυρώσεις

Η συρρίκνωση της προσφοράς λόγω των κυρώσεων στη Ρωσία, των συνομιλιών για τα πυρηνικά με το Ιράν, τη μείωση των αποθεμάτων και τις ανησυχίες για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κίνα, έπληξαν τη ζήτηση πετρελαίου αυτή την εβδομάδα και οδήγησαν σε σκαμπανεβάσματα της τιμής.

Ωστόσο, αναλυτές αναφέρουν ότι οι απώλειες των ρωσικών εξαγωγών πετρελαίου, θα αποδειχθούν πιθανώς ότι θα έχουν διάρκεια και ότι δεν θα υπάρχει μεγάλη δυνατότητα υποκατάστασης από άλλες πηγές, κάτι που θα διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα τις τιμές.

Τι έδειξαν οι δείκτες την Τετάρτη

Μετά από τρεις εβδομάδες το πετρέλαιο μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας, παράδοσης Μαΐου, υποχώρησε κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι. Ουσιαστικά, το μπρεντ έφτασε σε αυτήν την τιμή για πρώτη φορά μετά τη δεύτερη ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Γύρω στις 21:00 (ώρα Ελλάδας) έφτασε στα 98,89 δολάρια το βαρέλι, συνεχίζοντας την καθοδική πορεία στην τιμή των τελευταίων ημερών στο πετρέλαιο.

Γύρω στις 21:20 η τιμή του ανέβηκε στα 99,29 δολάρια το βαρέλι, φτάνοντας η υποχώρηση σε ποσοστό 7,12%, ενώ το αμερικανικό αργό WTI, παράδοσης Απριλίου, έπεσε στα 95,95 δολάρια το βαρέλι, υποχωρώντας κατά 6,85%.Είναι ενδεικτικό ότι στις 8 Μαρτίου η τιμή του μπρεντ είχε φτάσει στα 127,98 δολάρια το βαρέλι.

Μένει να φανεί εάν και πότε αυτή η μείωση στην τιμή του πετρελαίου θα περάσει και στα πρατήρια υγρών καυσίμων στην Ελλάδα, καθώς οι τιμές συνεχίζουν να βρίσκονται σε δυσθεώρητα για τους καταναλωτές επίπεδα. Η αμόλυβδη βενζίνη τιμολογείται στα 2,11 ευρώ το λίτρο κατά μέσο όρο, το πετρέλαιο κίνησης (diesel) στα σχεδόν 2 ευρώ το λίτρο (κατά μέσο όρο) και το πετρέλαιο θέρμανσης κοντά στα 1,62 ευρώ το λίτρο (κατά μέσο όρο).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play