Γιώργος Γεωργαντάς: Σε τρεις κατευθύνσεις θα κινηθεί η προστασία της αγοράς αγροδιατροφικών προϊόντων

Γιώργος Γεωργαντάς: Σε τρεις κατευθύνσεις θα κινηθεί η προστασία της αγοράς αγροδιατροφικών προϊόντων
Γιώργος Γεωργαντάς: Στους άξονες πάνω στους οποίους θα πρέπει να κινηθεί η Ελλάδα αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση για την προστασία της αγοράς αγροδιατροφικών προϊόντων λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία ανέπτυξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Γεωργαντάς. 

Στους άξονες πάνω στους οποίους θα πρέπει να κινηθεί η Ελλάδα αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση για την προστασία της αγοράς αγροδιατροφικών προϊόντων λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία ανέπτυξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Γεωργαντάς.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ .Γεωργαντάς αναφέρθηκε και στα μέτρα στήριξης που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη των αγροτών. Στα μέτρα αυτά βρίσκεται η μείωση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές από το 13% στο 6%, καθώς και η επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης, για όλους τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία

 Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να βρίσκεται σε εξέλιξη οδηγώντας σε κατακόρυφη αύξηση το κόστος της ενέργειας, επισήμανε ότι έχει ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση η ενεργοποίηση ενός ειδικού ταμείου, ανάλογου με εκείνο που ενεργοποιήθηκε στην πανδημία, που θα στηρίξει όλους όσοι πλήττονται από την ενεργειακή κρίση.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών: «Όπως κάναμε στην πανδημία, στις φυσικές καταστροφές και στην ενεργειακή κρίση. Το ίδιο θα κάνουμε και με τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία», προσθέτοντας πως «θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των παραγωγών, όσο απαιτηθεί, εξαντλώντας τις δυνατότητες, εντός πάντοτε του δημοσιονομικού πλαισίου».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play