Ουκρανία: Θα γίνουν τα αντίθετα από όσα θέλει ο Πούτιν δηλώνει η Διαμαντοπούλου
Για την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία μετά τη Ρωσική εισβολή μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα η Άννα Διαμαντοπούλου. Η κ. Διαμαντοπούλου σημείωσε ότι μπαίνουμε σε μια διαδικασία του Β’ Παγκόσμιου Ψυχρού Πολέμου και θα γίνουν ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που θέλει ο Πούτιν.
Η κ. Διαμαντοπούλου σημείωσε ότι θα υπάρξει σημαντικός εξοπλισμός σε όλα τα σύνορα των Βαλτικών χωρών από πλευράς ΝΑΤΟ, γιατί, όπως είπε «είναι προφανές ότι όπως μπήκε στην Ουκρανία και στη Γεωργία, θα μπορούσε να μπει και στη Λιθουανία», προσθέτοντας ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια για απεξάρτηση των ευρωπαϊκών χωρών από το ρωσικό φυσικό αέριο.
Για τον Μακρόν
Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Μακρόν λέγοντας ότι προσπαθεί να παίξει τον ρόλο του ηγέτη που κινεί μια Ευρώπη η οποία πρέπει να γίνει κυρίαρχη απέναντι στη Ρωσία, αλλά ο Γάλλος πρόεδρος «ούτε στη χώρα του δεν μπορεί να πείσει ότι μπορούμε να σηκωθούμε στα όπλα για να υποστηρίξουμε Ευρώπη και ελευθερίες».
Διαμαντοπούλου: Πρέπει να επιστρέψουμε στην Ευρώπη να κάνει βήματα μπροστά
«Πρέπει να επιστρέψουμε στην Ευρώπη να κάνει βήματα μπροστά», διεμήνυσε, υπενθυμίζοντας ότι οι ίδιες οι ευρωπαϊκές χώρες που απαρτίζουν την Ευρώπη, θέλουν η κάθε μια να έχει τη δική της εξωτερική πολιτική, όπως το έδειξαν καθαρά πριν 20 χρόνια όταν απέρριψαν την προσπάθεια να αλλάξει η συνθήκη της ΕΕ και να έχει μια μορφή Συντάγματος. «Στην Ελλάδα θα θέλαμε να έχει η Ευρώπη μια κοινή εξωτερική πολιτική, να μην ασκούμε βέτο και να λαμβάνονται αποφάσεις με πλειοψηφία;», διερωτήθηκε.
Για τη Μόσχα
Η κ. Διαμαντοπούλου απάντησε σχετικά με το εάν η Μόσχα επιχειρήσει να τοποθετήσει μια δική της «κυβέρνηση-μαριονέτα» στο Κίεβο, η πρώην κοινοτική επίτροπος εξέφρασε φόβους ότι «θα αρχίσει ανταρτοπόλεμος και μεγάλη εσωτερική αναστάτωση», γιατί «οι Ουκρανοί έχουν περάσει πολλά ως λαός και έχουν περάσει πολλά και από τους Ρώσους, έχουν μια περίεργη σχέση αγάπης και μίσους, με πολλά κοινά εθνικά στοιχεία και μεγάλη ταλαιπωρία».
Επιπλέον, η κ. Διαμαντοπούλου μίλησε για την οικονομική κατάσταση της Ρωσίας, η οποία έχει πληθυσμό 145 εκατομμύρια κατοίκους και 1,5 τρισεκατομμύριο ΑΕΠ ενώ η Σουηδία με 10 εκατομμύρια πληθυσμό, 14 φορές λιγότερο από τη Ρωσία, έχει 600 δισεκατομμύρια ΑΕΠ, δηλαδή 3 φορές μικρότερο και η Γερμανία που έχει σχεδόν το μισό πληθυσμό της Ρωσίας, έχει 3 φορές μεγαλύτερο ΑΕΠ από τη Ρωσία.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας