Πλεύρης: Δεν τίθεται θέμα μέτρων στη Θεσσαλονίκη
Δεν τίθεται θέμα επιβολής πρόσθετων μέτρων στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά τη συνάντηση που είχε με τις υγειονομικές αρχές της πόλης στο κτήριο διοίκησης του ΕΚΑΒ.
«Θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή τώρα που είναι νωρίς, γιατί ο στόχος μας είναι να τηρηθούν τα μέτρα, να επεκταθούν οι εμβολιασμοί και πραγματικά να διαχειριστούμε την πανδημία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν τίθεται θέμα μέτρων, όπως είπαν, τίθεται θέμα προληπτικής επίσκεψης για να προλάβουμε τα δεδομένα», είπε χαρακτηριστικά.
Πλεύρης: Τι δήλωσε για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού
Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους υγειονομικών που αντιτίθενται στο μέτρο της υποχρεωτικότητας, ο κ. Πλεύρης σημείωσε: «Η πολιτεία έχει πει ξεκάθαρα ότι η υποχρεωτικότητα δεν θα επεκταθεί. Αλλά για τους υγειονομικούς και για όσους έχουν ευάλωτες ομάδες να τις φροντίζουν, η υποχρεωτικότητα έχει να κάνει ότι μεταξύ της ατομικής επιλογής και δημόσιας υγείας επικρατεί η δημόσια υγεία. Όπως ένας γιατρός έχει δικαίωμα να μην εμβολιαστεί έτσι κι ένας ασθενής έχει δικαίωμα ο γιατρός που θα τον θεραπεύει να είναι εμβολιασμένος. Τους δώσαμε την ευκαιρία, τους σεβόμαστε και τους καλούμε να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση και να επιστρέψουν. Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία άλλη αλλαγή στην κυβερνητική πολιτική σε αυτό το θέμα».
Γκάγκα: Καταλήγουν κυρίως μη εμβολιασμένοι ασθενείς
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα σημείωσε ότι καθημερινά μπαίνουν στις μονάδες εντατικής και καταλήγουν κυρίως μη εμβολιασμένοι ασθενείς κι έδωσε το μήνυμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και σημαντικό για την ασφάλεια όλων.
Να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΑΒ, εκτός από τον κ. Πλεύρη και την κ. Γκάγκα, συμμετείχε το Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο πρόεδρος του ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ Νίκος Παπαυεσταθίου, οι διοικητές της 3η2 και 4ης ΥΠΕ καθώς και διοικητές νοσοκομείων. Όσο διαρκούσε η σύσκεψη, υγειονομικοί που αντιτίθενται στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και κάποιοι από τον αντιεμβολιατικό χώρο πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.
Βόρεια Ελλάδα και σχολεία έχουν σημάνει συναγερμό σε κυβέρνηση και ειδικούς
Στη Θεσσαλονίκη χθες εντοπίστηκαν 449 νέες λοιμώξεις κορωνοϊού, με τη δεύτερη μεγαλύτερη ΠΕ της χώρας να «κοντράρει» πλέον ολόκληρη την Αττική των 544 νέων λοιμώξεων. Ο μέσος όρος κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών ανέρχεται στα 274,29. Μία εβδομάδα πριν η Θεσσαλονίκη είχε ξανά τον μεγαλύτερο και μοναδικό τριψήφιο επταήμερο μέσο όρο κρουσμάτων στα 240,29.
Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ, η διασπορά του ιού είναι έντονη σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας και Θράκης, με πλέον ενδεικτικές τις ΠΕ Ημαθίας (114 κρούσματα), Δράμας (61 κρούσματα), Έβρου (50), Καβάλας (65), Καστοριάς (45), Κιλκίς (53), Κοζάνης (66), Ξάνθης (89), Πιερίας (79), Πέλλας (68)και Χαλκιδικής (54). Την ίδια στιγμή, το «όπλο» του εμβολίου κατά του κορωνοϊού παραμένει δυστυχώς σε αχρησία στη βόρεια Ελλάδα, αφού έξι στους δέκα πολίτες είναι ανεμβολίαστοι.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας