Τσελίκ: Οι βάρβαροι Έλληνες οδηγούν στον θάνατο πρόσφυγες

Τσελίκ: Οι βάρβαροι Έλληνες οδηγούν στον θάνατο πρόσφυγες
Τσελίκ: Νέα προκλητική δήλωση έκανε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα.

Ο Ομέρ Τσελίκ απηύθυνε μία νέα πρόκληση προς την Ελλάδα λέγοντας ότι η Τουρκία δεν θα δεχτεί ούτε έναν πρόσφυγα. Παρά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Ερντογάν, η Τουρκία φαίνεται πως δεν θέλει να υποδεχτεί άλλους πρόσφυγες. Άλλωστε ο Ερντογάν είχε αναφέρει πως δεν θα γίνει η Τουρκία η αποθήκη μεταναστών της Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα, επίθεση στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελίκ που δεν δίστασε να μιλήσει για… βαρβαρότητα Ελλήνων. Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, σε σημερινές του δηλώσεις, ξεκαθάρισε πως η Τουρκία δεν θα δεχτεί ούτε έναν πρόσφυγα, ακόμα κι αν τις δοθούν κονδύλια για αυτό, τονίζοντας πως «η Τουρκία δεν είναι κέντρο συγκέντρωσης προσφύγων».

“Έλληνες λιμενικοί βυθίζουν σκάφη με πρόσφυγες”

Παράλληλα, μέσω της Ελλάδος, επιτέθηκε στην ΕΕ, ισχυριζόμενος ότι Έλληνες λιμενικοί βυθίζουν σκάφη με πρόσφυγες. Μίλησε για βαρβαρότητα των Ελλήνων στην οποία «κλείνει τα μάτια η ΕΕ» και συνόψισε πως εάν η Ευρώπη δεν κάνει αυτά που της αναλογούν, δεν μπορεί να περιμένει κανείς από την Τουρκία το να αποδέχεται πρόσφυγες.

Πολεμική ρητορική, όσον αφορά την χώρα μας, υιοθέτησε σε σημερινές του δηλώσεις και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, παρά τη συνομιλία Μητσοτάκη- Ερντογάν, για άλλη μια φορά ζήτησε αποστρατικοποίηση των νησιών. Ο Χουλουσί Ακάρ «στοχοποίησε» εκ νέου το Καστελόριζο και αναφέρθηκε στα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας που ενοχλούν την Τουρκία. «Η Ελλάδα δεν πρέπει να εξοπλίζεται, είναι μάταιος κόπος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερντογάν: «Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει την ευθύνη των Αφγανών που εγκαταλείπουν την χώρα»

Μιλώντας μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει την ευθύνη των Αφγανών που εγκαταλείπουν τη χώρα τους, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα έχει λάβει μέτρα στα σύνορά της με το Ιράν – μία βασική διαδρομή για τους Αφγανούς πρόσφυγες που θέλουν να περάσουν στην Τουρκία.

Αξιοσημείωτη είναι, επίσης, η δήλωση του Ερντογάν, μετά το υπουργικό συμβούλιο, ότι η Τουρκία θα μπορούσε να συμμετάσχει σε συνομιλίες με τη νέα κυβέρνηση που θα σχηματίσουν οι Ταλιμπάν, για να συζητήσουν «τις κοινές μας ατζέντες», όπως είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play