Κίνα τεχνητός ήλιος: Η Κίνα έχει τον δικό της ήλιο

Κίνα τεχνητός ήλιος: Η Κίνα έχει τον δικό της ήλιο
Κίνα τεχνητός ήλιος: Στην Άπω Ανατολή οι επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 160 εκ. βαθμούς Κελσίου για 20 δευτερόλεπτα

Κίνα τεχνητός ήλιος στην  Τσενγκτού – είναι η έβδομη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας με περίπου επτά εκατομμύρια κατοίκους. Η πρωτεύουσα της επαρχίας Σετσουάν μάλιστα φιλοξενεί σχεδόν τους διπλάσιους ανθρώπους στην ευρύτερη οικιστική της περιοχή. Το γεωγραφικό σημείο που βρίσκεται άλλωστε δεν ονομάζεται τυχαία «Γη της Αφθονίας» εδώ και σχεδόν τέσσερις χιλιάδες χρόνια. Απλά, εδώ και λίγο καιρό αποτελεί και την πατρίδα ενός νέου τεχνολογικού θαύματος.

Κίνα τεχνητός ήλιος στην Τσενγκντού

Η Κίνα δημιούργησε έναν τεχνητό ήλιο με την κωδική ονομασία HL-2M και οι τελευταίες εξελίξεις φέρνουν ανάμεικτα συναισθήματα στη Δύση. Ο Γίγαντας της Ανατολής παρουσιάζει πολύ επιθετικές, έως και σαρκοβόρες διαθέσεις με ό,τι και αν καταπιάνεται τα τελευταία χρόνια δημιουργώντας ανησυχίες στους παραδοσιακά ισχυρούς που δεν είχαν συνηθίσει τον ανταγωνισμό.

Τι ακριβώς τώρα είναι ο τεχνητός ήλιος; Ένας πυρηνικός αντιδραστήρας σύντηξης και όχι σχάσης όπως έχουμε συνηθίσει.

Πυρηνική σχάση, λέγεται η διαδικασία όπου ένας ασταθής ατομικός πυρήνας διασπάται σε δύο ή περισσότερους (μικρότερους) πυρήνες και σε μερικά παραπροϊόντα σωμάτια (όπως νετρόνια), διαβάζουμε στη Βικιπαίδεια.

Τι είναι η πυρηνική σύντηξη; Θα μπορούσαμε να πούμε πολύ απλοϊκά ότι πρόκειται για την αντίστροφη διαδικασία. Πιο συγκεκριμένα όμως: λέγεται η συνένωση ελαφρών πυρήνων σε βαρύτερους με ταυτόχρονη απελευθέρωση ενέργειας. Πρόκειται, με άλλα λόγια, για εξώθερμη αντίδραση.

Κίνα: Κατάφερε για πρώτη φορά να κάνει έναν διαστημικό περίπατο

Δύο Κινέζοι αστροναύτες ολοκλήρωσαν τις εργασίες έξω από το διαστημικό σταθμό Tiangong, σηματοδοτώντας το δεύτερο μόλις διαστημικό περίπατο στη διαστημική ιστορία της Κίνας, ενώ είναι ο πρώτος διαστημικός περίπατος που περιλαμβάνει δύο αστροναύτες μαζί.

7 ώρες περίπατος στο διάστημα

Οι δύο από τους τρεις αστροναύτες ξεκίνησαν εργασίες εξωτερικά του σταθμού, ενώ ο επικεφαλής της αποστολής έμεινε στο θαλαμίσκο διακυβέρνησης για συντονισμό. Οι αστροναύτες φορούσαν τις επόμενης γενιάς Feitian στολές και εργάστηκαν πάνω στο ρομποτικό βραχίονα του σταθμού, 380 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της Γης. Ο διαστημικός περίπατος διήρκησε περίπου 7 ώρες. svg%3E

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play