Astrazeneca μελέτη: Αποτελεσματικό και στην ινδική μετάλλαξη
Η ινδική μετάλλαξη έχει αρχίσει να επεκτείνεται, ενώ μία νέα μελέτη αποδεικνύει πως το εμβόλιο Astrazeneca είναι αποτελεσματικό. Να θυμίσουμε ότι ο ΠΟΥ είχε αναφέρει πως η ινδική μετάλλαξη έχει εμφανιστεί σε 44 χώρες.
Πιο συγκεκριμένα, πολύ αποτελεσματικό στην ινδική μετάλλαξη, αποδεικνύεται το εμβόλιο της AstraZeneca, σύμφωνα με νέα μελέτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ινδική μετάλλαξη έχει εμφανιστεί και στην Ελλάδα.
Νέα μελέτη
Η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στην Ινδία, έδειξε πως σε 3.235 εμβολιασμένους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης με το σκεύασμα της AstraZeneca, μόνο οι 85 ανέφεραν συμπτώματα της Covid και οι δύο εξ αυτών χρειάστηκαν νοσηλεία σε νοσοκομείο.
Η μελέτη του νοσοκομείου Indraprastha Apollo στο Δελχί, δεν κατέγραψε θανάτους ή εισαγωγές σε μονάδες εντατικής θεραπείας σε όσους είχαν εμβολιαστεί, ανέφερε η India Today.
Μεγάλη η αποτελεσματικότητα κόντρα στην ινδική μετάλλαξη
Ο Δρ Anupam Sibal, ιατρικός διευθυντής του νοσοκομειακού ομίλου, δήλωσε: «Η μελέτη μας έδειξε ότι το 97,38% αυτών που εμβολιάστηκαν, προστατεύτηκαν από τη μόλυνση και το ποσοστό νοσηλείας ήταν μόνο 0,06%. Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι οι μολύνσεις εκδηλώνονται με συμπτώματα μόνο σε ένα μικρό ποσοστό και αυτές είναι κυρίως μικρές λοιμώξεις που δεν οδηγούν σε σοβαρή ασθένεια. Δεν υπήρξαν εισαγωγές σε ΜΕΘ ή θάνατοι».
Αξίζει να σημειωθεί πως η ινδική μετάλλαξη έχει αρχίσει να ενισχύεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1.300 κρούσματα.
Το πόρισμα του ΠΟΥ για την ινδική μετάλλαξη
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σήμερα ότι η παραλλαγή του SARS-CoV-2 στην οποία εν μέρει τουλάχιστον οφείλεται η έκρηξη των κρουσμάτων στην Ινδία έχει πλέον εντοπιστεί σε δεκάδες άλλες χώρες του κόσμου. Νωρίτερα ο ΠΟΥ είχε υποστηρίξει ότι η πανδημία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, ενώ θεωρεί ότι η ινδική μετάλλαξη προκαλεί παγκόσμια ανησυχία.
Η παραλλαγή αυτή, η επιλεγόμενη B.1.617, η οποία ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία τον Οκτώβριο, εντοπίστηκε σε γενετικές ακολουθίες καταχωρισμένες στη βάση δεδομένων GISAID «από 44 χώρες στο σύνολο των έξι περιφερειών του ΠΟΥ», ανέφερε ο διεθνής οργανισμός, προσθέτοντας ότι έχει λάβει «ειδοποιήσεις για τον εντοπισμό (της) σε άλλες πέντε χώρες».
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας