Κορωνοϊός: Νέα έρευνα για την επαναμόλυνση

Κορωνοϊός: Νέα έρευνα για την επαναμόλυνση
Κορωνοϊός: Οι πληροφορίες από την έρευνα αυτή θα επιτρέψουν στους ειδικούς να σχεδιάσουν καλύτερα εμβόλια και θεραπείες.

Συνεχίζουν τις έρευνες οι επιστήμονες προκειμένου να βρουν χρήσιμες πληροφορίες για την πανδημία του κορωνοϊού, που συνεχίζει να ταλαιπωρεί τον πλανήτη. Συγκεκριμένα, Βρετανοί επιστήμονες ενεργοποίησαν χθες, Δευτέρα 19 Απριλίου, μία έρευνα, η οποία θα εκθέσει τους συμμετέχοντες σε αυτή, που έχουν νοσήσει από COVID-19, για δεύτερη φορά στον κορωνοϊό, προκειμένου να εξεταστεί πως αντιδρά το ανοσοποιητικό σύστημα και να διαπιστωθεί αν θα νοσήσουν ξανά.

Οι εθελοντές εκτίθενται με τη θέλησή τους στην COVID-19:

Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο, η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που έδωσε την έγκρισή της για την πραγματοποίηση ειδικών ερευνών, στο πλαίσιο των οποίων εθελοντές εκτίθενται με τη θέλησή τους στον κορωνοϊό προκειμένου να προχωρήσει η έρευνα για την ασθένεια που προκαλεί ο SARS-COV-2. Η νέα μελέτη που ενεργοποιήθηκε χθες διαφέρει από τη μελέτη που είχε ανακοινωθεί το Φεβρουάριο και επιδιώκει την επαναμόλυνση ανθρώπων που έχουν ήδη νοσήσει από την COVID-19, σε μία προσπάθεια εμβάθυνσης της κατανόησης του μηχανισμού ανοσίας και όχι της μόλυνσης ανθρώπων για πρώτη φορά.

«Οι πληροφορίες από την έρευνα αυτή θα μας επιτρέψουν να σχεδιάσουμε καλύτερα εμβόλια και θεραπείες και επίσης να κατανοήσουμε αν οι άνθρωποι προστατεύονται αφού έχουν νοσήσει από την COVID-19 και για πόσο χρονικό διάστημα», δήλωσε η Έλεν Μακσέιν ειδική στους εμβολιασμούς από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, που έχει ηγετικό ρόλο στη διεξαγωγή της μελέτης. Η ίδια πρόσθεσε ότι η έρευνα θα βοηθήσει στην κατανόηση σχετικά με το ποιοι είναι οι μηχανισμοί που προστατεύουν κατά της μόλυνσης για δεύτερη φορά.

Θα μελετηθούν και οι ασυμπτωματικοί:

Οι επιστήμονες έχουν χρησιμοποιήσει αυτού του τύπου τις έρευνες για δεκαετίες, προκειμένου να μάθουν περισσότερα σχετικά με ασθένειες, όπως, η ελονοσία, η γρίπη, ο τύφος και η χολέρα, αλλά και να αναπτύξουν θεραπείες και εμβόλια κατά των ασθενειών αυτών. Το πρώτο στάδιο της έρευνας θα επιδιώξει να καθορίσει την ελάχιστη δόση του κορωνοϊού, η οποία απαιτείται για την αναπαραγωγή του σε περίπου ποσοστό 50% των συμμετεχόντων, ενώ θα μελετηθούν και οι ασυμπτωματικοί.

Στο δεύτερο στάδιο, το οποίο θα αρχίσει το καλοκαίρι, θα μολυνθούν διαφορετικοί εθελοντές με την καθορισμένη δόση που θα προκύψει από το πρώτο στάδιο. Στην πρώτη φάση, τουλάχιστον 64 υγιείς συμμετέχοντες, ηλικίας 18-30 που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό πριν από τρεις μήνες, θα μολυνθούν για δεύτερη φορά με το αρχικό στέλεχος του ιού. Οι ίδιοι θα παραμείνουν σε καραντίνα για τουλάχιστον 17 ημέρες και θα παρακολουθούνται, ενώ όποιος παρουσιάζει συμπτώματα θα λαμβάνει τη θεραπεία μονοκλωνικών αντισωμάτων της Regeneron.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play