ΚΚΕ: Προτεραιότητα να βγει ο λαός όρθιος από την πανδημία
Την διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση στηλιτεύει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, θέτοντας ξανά το αίτημα για επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας. Καταγγέλει την κυβέρνηση για εγκατάλειψη των εργασιακών χώρων στο έλεος του κορωνοϊού, προς όφελος του κεφαλαίου, τονίζοντας πως «θυμήθηκε» τα τεστ στους εργασιακούς χώρους μετά από ένα χρόνο.
Για τα μέτρα
Ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συνέντευξή του στο CNN Greece αναφέρει ότι «με την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό των νέων μέτρων εγκλεισμού, υπήρξε παρέμβαση, με επείγουσα ανοιχτή επιστολή των γιατρών των δημόσιων νοσοκομείων και των κέντρων υγείας μέσω της ομοσπονδίας τους».
Οι γιατροί καταγγέλλουν ότι «τα μέτρα μεγαλύτερου ή μικρότερου εγκλεισμού, αν δεν συνοδεύονται από ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Yγείας, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στον πληθυσμό, μέτρα στους μεγάλους εργασιακούς χώρους και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι όχι μόνο αναποτελεσματικά, αλλά δημιουργούν και μεγαλύτερα προβλήματα. Η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να παίζει ένα ιδιότυπο ακορντεόν», μια άποψη την οποία συμμερίζεται και το ΚΚΕ.
Μιλώντας για την πατέντα των εμβολίων ανέφερε πψς «εδώ και τώρα να υπάρξει κατάργησή της, πρόσβαση και προμήθεια όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων, για να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς ο εμβολιασμός του πληθυσμού».
Τεστ σε εργαζόμενους
Ερωτηθείς για πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας, απάντησε ότι στη Δυτική Αττική, η οποία έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση εργοστασίων και χώρων δουλειάς και μπήκε πρώτη στο κόκκινο, «170.000 εργαζόμενοι πηγαινοέρχονται στις βιομηχανικές ζώνες της περιοχής, χωρίς μέτρα προστασίας, «παστωμένοι σαν σαρδέλες» στα λεωφορεία και τα τρένα, χωρίς μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, χωρίς άδειες με αποδοχές για τις ευπαθείς ομάδες, με εργοδοτική τρομοκρατία για να μην φανερωθούν κρούσματα και κλείσει η επιχείρηση και φυσικά χωρίς κανένα κρατικό έλεγχο από τους αρμόδιους ελεγκτικούς οργανισμούς».
«Σε όλη αυτή την τεράστια περιοχή υπάρχουν μόνο 12 συνολικά Επιθεωρητές Εργασίας, με ένα όχημα!» αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση «ένα χρόνο μετά θυμήθηκε να καλέσει εργοδότες που απασχολούν πάνω από 20 εργαζόμενους, αν το επιθυμούν, να μπουν σε πλατφόρμα για δωρεάν τεστ στους εργαζόμενους», ενώ «μέσα στην πανδημία ψήφισε νόμο, ο οποίος «τιμωρεί» τον εργαζόμενο που θα ασθενήσει από covid και θα χρειαστεί αναρρωτική άδεια, να αναπληρώσει τον χαμένο εργάσιμο χρόνο με απλήρωτη δουλειά».
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας