Μπιλ Γκέιτς κορωνοϊός: Οι προβλέψεις του μεγιστάνα για τις συνέπειες της πανδημίας
Ο Μπιλ Γκέιτς αρέσκεται να κάνει προβλέψεις για το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία του κορωνοϊού και τι επιπτώσεις θα φέρει. Ποιες αλλαγές θα δούμε στην καθημερινότητά μας μετά από αυτήν.
Θυμίζουμε ότι στην αρχή της πανδημίας είχε εκτιμήσει ότι θα «κοπούν» περισσότερες από το 30% των ημερών που ο κόσμος πήγαινε στο γραφείο προ του κορωνοϊού, καθώς η τηλεργασία ήρθε για να μείνει και δεν είναι ένα παροδικό φαινόμενο.
Επίσης, ο Αμερικανός μεγιστάνας είχε προβλέψει ότι θα υπάρξουν τα εμβόλια, τα οποία θα φέρουν ομαλοποίηση της κατάστασης μέσα στο 2021 και οριστικό τέλος της πανδημίας το 2022. Τώρα, σε συνέδριο των New York Times, κάνει μία ακόμη πρόβλεψη σχετικά με το ποιες θα είναι οι δύο μεγάλες αλλαγές που θα αφήσει πίσω του η εμφάνιση του κορωνοϊού.
Ο Αμερικανός επιχειρηματίας αναμένει τη συνέχιση της τηλεργασίας, η οποία όχι μόνο αποτελεί μέρος της καθημερινής εργασίας αλλά θα αποτελέσει σημαντική εναλλακτική μορφή απασχόλησης σε σχέση με τη δουλειά γραφείου καθώς και περιορισμό των επαγγελματικών ταξιδιών κατά περίπου 50%.
Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτιμά ότι οι μεγάλες επιπτώσεις που θα επιφέρει μια τέτοια πανδημία θα αφορά στην ακίνητη περιουσία και την πλήρη αλλαγή των συσχετισμών στις τιμές των ενοικίων. Εταιρείες – κολοσσοί θα αποσυρθούν από μεγάλα κτίρια, δομές και γραφεία (νοικιάζοντας μικρότερα), οι τιμές των οποίων αναμένεται να πέσουν δραματικά.
Επιπλέον, το κέντρο θα έχει μικρότερη ζήτηση για ιδιώτες ενοικιαστές, όπου έως τώρα οι εργαζόμενοι, ακόμη και οι πιο καλοπληρωμένοι, ξοδεύουν τεράστια ποσά για ενοίκια. Οι τιμές ενοικίων στο κέντρο των πόλεων θα μειωθούν κατακόρυφα και θα ανατείλει μια λογική εξισορρόπησής τους.
Η αισιόδοξη πρόβλεψη
Το αισιόδοξο κομμάτι της πανδημίας, σύμφωνα πάντα με τον Μπιλ Γκέιτς, είναι η κινητοποίηση της επιστημονικής κοινότητας λόγω κορωνοϊού και η πρωτοφανής χρηματοδότηση της έρευνας μας έδωσαν εργαλεία που μπορούν να ελέγξουν άμεσα μια ενδεχόμενη νέα πανδημία.
Πλέον θα ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, πώς να το κάνουμε και κυρίως μπορούμε να κινηθούμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Ακόμη και αν ο πλανήτης μπορεί να ζήσει άλλη μια νέα πανδημία μετά τον κορωνοϊό, σίγουρα δεν θα είναι το ίδιο φονική όσο η νόσος Covid-19.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας