Γεωργιάδης για εποχικά καταστήματα: «Θα ήθελα να τα ανοίξω σήμερα αλλά δεν αποφασίζω μόνος μου»
Για τα εποχικά καταστήματα και το πόσο εύκολο είναι να ανοίξουν ενόψει και των Χριστουγέννων, μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως το θέμα συζητιέται κάθε μέρα. «Έχουμε πολλές σκέψεις. Κάθε μέρα συζητάμε για το θέμα των εποχικών. Εκείνων που πουλάνε στολίδια και παιχνίδια. Αυτές οι δύο κατηγορίες παθαίνουν μεγάλη ζημία», είπε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό Aplha 98.9.
Μάλιστα υπογράμμισε πως αν ήταν στο χέρι του θα τα άνοιγε σήμερα ωστόσο δεν αποφασίζει μόνος του. Επίσης, ανέφερε πως πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη το πρωί της Τρίτης στο υπουργείο για να αναζητηθεί ο κατάλληλος τρόπος του ανοίγματος των μαγαζιών αυτών.
Όπως είπε:
«Έχουμε πολλές σκέψεις. Κάναμε και σύσκεψη πάλι σήμερα και κοιτάμε πώς μπορούμε να τους βοηθήσουμε. Κάθε μέρα συζητάμε για το θέμα των εποχικών. Εκείνων που πουλάνε στολίδια και παιχνίδια. Αυτές οι δύο κατηγορίες παθαίνουν μεγάλη ζημία. Αν ήμουν γιατρός λοιμωξιολόγος, θα σας έλεγα να μην πάτε να δείτε τα εγγόνια σας. Ο ιός είναι πολύ ύπουλος.
Δεν υπάρχει μέρα που δεν συζητάμε τους παραμέτρους για αυτούς τους κλάδους. Μέχρι και τους ΚΑΔ έχω μάθει απ’ έξω. Δεν αποφασίζω όμως μόνος μου. Θα ήθελα να τους ανοίξω σήμερα, καταλαβαίνω ότι καταστρέφονται οι άνθρωπο, αλλά έχουμε μια μάχη. Οι άνθρωποι είναι σε τραγική θέση».
Ακόμη, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στα ζητήματα δυσλειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών λέγοντας ότι οφείλεται κυρίως στην τηλεργασία λέγοντας πως «το δημόσιο λειτουργεί με τηλεργασία. Το μεγαλύτερο ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων δουλεύει με τηλεργασία. Γι αυτό υπάρχει καθυστέρηση. Αν δεν συνέβαινε αυτό πώς θα μειώναμε την κίνηση στους δρόμους; Δεν δουλεύουν όλα ρολόι».
«Με αυστηρά μέτρα το άνοιγμα»
Την ίδια ώρα, οι ειδικοί τονίζουν ότι το άνοιγμα της οικονομίας πρέπει να γίνει με αυστηρά μέτρα, προκειμένου να μην υπάρξει εκ νέου διασπορά του ιού. Σε δηλώσεις του ο καθηγητής Ιατρικής πανεπιστημίου Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, σημείωσε πως «δεν χρειάζεται να φτάσει κάποιος συγγενής ή φίλος στη ΜΕΘ και να διασωληνωθεί, προκειμένου να πιστέψουμε ότι τα πράγματα είναι σοβαρά και να πράξουμε αναλόγως».
Κάνοντας ειδική μνεία στο άνοιγμα της εστίασης και του λιανεμπορίου, ο κ. Δερμιτζάκης υποστήριξε ακόμα πως αυτό μπορεί να γίνει μόνο εφόσον εφαρμοστούν αυστηρά μέτρα, καθώς υπάρχει κίνδυνος για αυξημένη δυνατότητα μετάδοσης. «Εάν η μείωση των κρουσμάτων επιταχυνθεί γύρω στις 15 Δεκεμβρίου ή και νωρίτερα μπορεί να είμαστε γύρω στα 500 ή και λιγότερα κρούσματα. Αν είμαστε εκεί δεν υπάρχει λόγος να μην ανοίξουν τα μαγαζιά» δήλωσε.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας