Ισπανία κορωνοϊός: Πάνω από 700.000 τα κρούσματα – Στα υψηλότερα επίπεδα οι ημερήσιοι θάνατοι
Κατά περισσότερα από 10.650 αυξήθηκε το αθροιστικό σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ισπανία την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα.
Αυτό σημαίνει πως ανέρχεται πλέον σε 704.209, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται 3.471 κρούσματα που διαγνώστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, αν και αυτοί οι ημερήσιοι απολογισμοί τείνουν να είναι πολύ μεγαλύτεροι μετά την αναδρομική επικαιροποίηση του αριθμού των μολύνσεων με αποτέλεσμα να υπερβαίνουν τα 10.000 κρούσματα την ημέρα κατά το μεγαλύτερο μέρος της περασμένης εβδομάδας.
Όσο για το σύνολο των νεκρών από επιπλοκές της νόσου Covid-19, έφθασε τους 31.118, από 31.034 την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, την ώρα που οι ημερήσιοι θάνατοι ανέρχονται στα υψηλότερα επίπεδά τους από τις αρχές Μαΐου, μολονότι είναι πολύ μικρότεροι από το ρεκόρ των σχεδόν 900 στα τέλη Μαρτίου.
Η Ισπανία επίσης, ανήκει στη λίστα με τις εφτά χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ισπανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κροατία, Ουγγαρία, Τσεχία και Μάλτα) που παρουσιάζουν μια εξέλιξη της επιδημίας της νόσου Covid-19 η οποία προκαλεί «μεγάλη ανησυχία» και σημαίνει αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας, σύμφωνα με ό,τι ανακοίνωσε εκφράζοντας την ανησυχία του το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).
Πού οφείλεται αυτή η «έκρηξη» των κρουσμάτων που παρατηρείται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες;
Το ECDC υπογραμμίζει πως μέσα στην ΕΕ, «ο πληθυσμός παραμένει ευάλωτος σε αυξημένο βαθμό, τα διαθέσιμα δεδομένα δείχνουν πως το επίπεδο της ανοσίας στον πληθυσμό είναι κάτω του 15% στις περισσότερες από τις περιφέρειες της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου».
«Αυτό που παρατηρούμε σε πολλές χώρες, όχι μόνο στην Ισπανία, είναι πως ένα μεγάλο μέρος των σημερινών μολύνσεων από τον κορωνοϊό οφείλεται σε ιδιωτικές συγκεντρώσεις, σε μεγάλα οικογενειακά δείπνα ή σε κάθε είδους συγκεντρώσεις με φίλους ή συγγενείς», υπογράμμισε.
Από την άλλη, σε σταθερή κατάσταση θεωρείται πως βρίσκονται οι υπόλοιπες χώρες, όπου ο κίνδυνος είναι «μικρός» για τον γενικό πληθυσμό και «μέτριος» για τα ευάλωτα πρόσωπα. Έτσι, η λίστα αφορά στη Γερμανία, την Ιταλία, την Πολωνία, τη Φινλανδία, την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Λιθουανία και, εκτός ΕΕ, τη Νορβηγία.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας