Έδιωξαν πασίγνωστη ηθοποιό από το ΙΚΕΑ επειδή αρνήθηκε να φορέσει μάσκα
Ένα δυσάρεστο γεγονός συνέβη πριν από λίγες ημέρες στα γνωστά καταστήματα ΙΚΕΑ όταν μία διάσημη ηθοποιός αρνήθηκε να φορέσει τη μάσκα της μέσα στον χώρο. Οι υπεύθυνοι του καταστήματος τότε αναγκάστηκαν να διώξουν την πασίγνωστη ηθοποιό.
Συγκεκριμένα η Τζόαν Κόλινς βρισκόταν στη Γαλλία και εκεί προσπάθησε να μπει σε ένα από τα υποκαταστήματα της γνωστής αλυσίδας με έπιπλα. Ωστόσο, η 87χρονη ηθοποιός αρνήθηκε να φορέσει μάσκα κατά την είσοδό της, όπως προβλέπεται από τα σχετικά πρωτόκολλα λόγω του κορωνοϊού.
Η Κόλινς φορούσε μια πλαστική προσωπίδα, που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις που προβλέπει η νομοθεσία. Σύμφωνα με την ίδια ένας αστυνομικός άρχισε να της ουρλιάζει για να φορέσει τη μάσκα. Όταν εκείνη αρνήθηκε της ζητήθηκε να βγει από το κατάστημα. Η διάσημη ηθοποιός υποστήριξε ότι οι μάσκες την δυσκολεύουν στην αναπνοή και γι’ αυτό προτιμάει την πλαστική προσωπίδα.
Υπενθυμίζεται ότι στη Γαλλία η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική ακόμα και στους εργασιακούς χώρους
Σε μια προσπάθεια να σταματήσει την αναζωπύρωση της πανδημίας του κορωνοϊού, η γαλλική κυβέρνηση σχεδιάζει να καταστήσει τη χρήση της μάσκας υποχρεωτική στη συντριπτική πλειονότητα των εργασιακών χώρων από την 1η Σεπτεμβρίου.
Κυβερνητικός αξιωματούχος έκανε γνωστό ότι οι μάσκες στην εργασία θα καταστούν υποχρεωτικές σε δύο εβδομάδες περίπου. Εξάλλου, η υπουργός Εργασίας της χώρας Ελιζαμπέτ Μπορν δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η χρήση της μάσκας θα «συστηματοποιηθεί» έως τα τέλη Αυγούστου σε «όλους τους κλειστούς και κοινούς χώρους» των επιχειρήσεων στη Γαλλία.
Τι ισχύει για τους εργαζόμενους στη Γαλλία σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας
Το υπουργείο Εργασίας της Γαλλίας ανέφερε επίσης, ότι η τηλεργασία θα παραμείνει ως συνιστώμενη επιλογή για τους εργαζόμενους. Ο ίδιος επεσήμανε ότι θα διεξαχθούν συνομιλίες μεταξύ των εργοδοτών και των συνδικαλιστικών ενώσεων εργαζομένων για τη διαχείριση περιπτώσεων, όπως όταν μονάχα δύο άνθρωποι είναι παρόντες σε έναν μεγάλο ανοικτό χώρο και κάθονται σε απόσταση ο ένας από τον άλλο.
«Είναι απαραίτητο να συστηματοποιηθεί, όπως το αναγνώρισε το Ανώτατο Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας, η χρήση της μάσκας σε όλους τους εργασιακούς χώρους, που είναι κλειστοί και κοινοί», όπως «οι αίθουσες συσκέψεων, οι διάδρομοι, τα βεστιάρια», δήλωσε η υπουργός έπειτα από τηλεδιάσκεψη που είχε με κοινωνικούς εταίρους. Να αναφέρουμε πως το μέτρο αποφασίσθηκε λαμβάνοντας υπόψη τον κίνδυνο της μετάδοσης της νόσου Covid-19 μέσω των αερολυμάτων.
Ο αριθμός των εισαγωγών, στα νοσοκομεία, ασθενών με κορωνοϊό συνεχίζει να αυξάνεται
«Πρόκειται για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων, επομένως, είναι σαφές ότι η ευθύνη εναπόκειται στον εργοδότη», τόνισε η υπουργός Εργασίας. Εξάλλου, το κόστος του «ατομικού εξοπλισμού ασφαλείας», της χειρουργικής ή υφασμάτινης μάσκας, αναλαμβάνει ο εργοδότης. Προηγουμένως, η χρήση της μάσκας, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, απλά συστηνόταν στις επιχειρήσεις, όταν η απόσταση ενός μέτρου δεν ήταν εφικτή.
Τέλος, να θυμίσουμε πως ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία ασθενών με κορωνοϊό συνεχίζει να αυξάνεται στη Γαλλία και ο αριθμός των ασθενών σε ΜΕΘ κατέγραψε επίσης άνοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η γενική διεύθυνση Υγείας (DGS), πρόσφατα. Σε γαλλικά νοσοκομεία έγιναν 234 νέες εισαγωγές ασθενών με τον ιό τις τελευταίες ώρες, έναντι 173 την Παρασκευή. «Ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται με κορωνοϊό βρίσκεται σε ανοδική πορεία εδώ και τρεις εβδομάδες, ιδίως στις ηλικίες κάτω των 40 ετών», τονίζει το υπουργείο Υγείας.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας