Μητσοτάκης διαφορετικότητα: Συμμετοχή του πρωθυπουργού σε συνέδριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα Α

Μητσοτάκης διαφορετικότητα: Συμμετοχή του πρωθυπουργού σε συνέδριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα Α
Μητσοτάκης διαφορετικότητα: Ο πρωθυπουργός προτρέπει τα κυβερνητικά στελέχη να ανοίξουν δημόσιο διάλογο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εργασιακό περιβάλλον. Πρόθεση του πρωθυπουργού να «υιοθετήσει» δράσεις που απευθύνονται σε ένα προοδευτικό κοινό.

Έτοιμος να εντάξει στην κυβερνητική ατζέντα πρωτοβουλίες που συνήθως απευθύνονται σε ένα πιο προοδευτικό ακροατήριο στην Ευρώπη και στον κόσμο, φαίνεται να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το ethnos.gr ο πρωθυπουργός προτρέπει κυβερνητικά στελέχη να ανοίξουν τον δημόσιο διάλογο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εργασιακό περιβάλλον. Μπορεί ο Έλληνας πρωθυπουργός να ηγείται ενός συντηρητικού κόμματος -μέλους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στους κόλπους του οποίου καταγράφονται ακόμη και ακραίες φωνές-, ωστόσο δείχνει αποφασισμένος να εντάξει στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας δράσεις που απευθύνονται σε ένα προοδευτικό κοινό και περιβάλλον.

Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Εργασιακό Περιβάλλον

Έτσι, ανταποκρίθηκε θετικά και χωρίς δεύτερες σκέψεις στην πρόταση κυβερνητικών στελεχών να συμμετάσχει στις κεντρικές εισηγήσεις του Διεθνούς Διαδικτυακού Συνεδρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Εργασιακό Περιβάλλον (Human Rights in Business), το οποίο διοργανώνουν την προσεχή Πέμπτη οι Γενικές Γραμματείες Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Το συνέδριο θα γίνονταν στο πλαίσιο του του Thessaloniki EuroPride 2020, που αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού Το συνέδριο -υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης- επρόκειτο αρχικά να γίνει στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εορτασμών του Thessaloniki EuroPride 2020, αλλά λόγω του κορονοϊού και των μέτρων κοινωνικής απόστασης αποφασίστηκε να διεξαχθεί διαδικτυακά.

Η Θεσσαλονίκη είχε επιλεγεί να οργανώσει το EuroPride για πρώτη φορά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη – μάλιστα, είχε πάρει το χρίσμα επικρατώντας Βρυξελλών και Αμβούργου, κυρίως χάρη στις προσπάθειες του τότε δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη να σηματοδοτήσει την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα Βαλκάνια. Προτεραιότητα του EuroPride είναι η αντιμετώπιση των διακρίσεων λόγω ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού σε χώρες με προβληματικό ιστορικό σε σχέση με τις δυτικές κοινωνίες.

Δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Το δε συνέδριο της ερχόμενης Πέμπτης, δίνοντας έμφαση στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, θέλει να αναδείξει τον ρόλο των επιχειρήσεων στην αλλαγή των κοινωνικών αντιλήψεων και συμπεριφορών. Είναι χαρακτηριστικό το μότο «Ευημερία μέσω διαφορετικότητας» (Prosperity through diversity) .

Οι διεθνείς συμμετοχές στο συνέδριο

Εκτός από τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον ομόλογό του της Νορβηγίας, Erna Solberg, τις εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξουν κορυφαίοι παράγοντες της Βόρειας Ευρώπης που πρωτοστατούν στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επί χρόνια, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, αντιπρόεδρος της ΕΕ, και η Michele Bachelet, ύπατη αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Η κυρία Bachelet έχει ξεχωριστή πορεία στη διεκδίκηση της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διετέλεσε δύο φορές πρόεδρος της Χιλής, ενώ υπήρξε θύμα βασανιστηρίων και εξορίας από το καθεστώς Πινοσέτ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play