Τσίπρας Κοτζιάς συνάντηση: Τι συζήτησαν στην πρώτη τους επαφή μετά το “διαζύγιο”
Τσίπρας Κοτζιάς συνάντηση: Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση οι δύο άντρες συζήτησαν για τις «πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, καθώς και για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα». Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, συζήτησαν για την «ανάγκη διαλόγου και κοινής δράσης όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που επιστρέφει τη χώρα δεκαετίες πίσω».
Συνάντηση και με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Εκτός από τον κ. Κοτζιά, ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχτηκε στα γραφεία του κόμματος το απόγευμα της Παρασκευής και τον κ. Σχοινά. Κατά τη συνάντηση συζήτησαν για τις ευρωπαϊκές και περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση. Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο κ. Σχοινάς είχε συνάντηση και με τον πρωθυπουργό για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Συγκεκριμένα, στις 17 Ιανουαρίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συζήτηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και τα αποτελέσματά τους για τη χώρα μας. Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, στη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν οι ευρωπαϊκές πολιτικές και τρέχουσες εξελίξεις για ποικίλα εν εξελίξει ζητήματα, με ιδιαίτερη έμφαση στην ευρωπαϊκή πολιτική για το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Ο κ. Σχοινάς ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις προετοιμασίες της Επιτροπής αναφορικά με την παρουσίαση του νέου ευρωπαϊκού συμφώνου για το άσυλο και τη μετανάστευση, βασικό στοιχείο του οποίου θα είναι ο επιμερισμός των βαρών σε όλα τα κράτη – μέλη.
Σημειώνεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ο Νίκος Κοτζιάς είχε στείλει επιστολή προς του Αλέξη Τσίπρα, Φώφη Γεννηματά, Δημήτρη Κουτσούμπα, Γιάνη Βαρουφάκη και Γιώργο Παπανδρέου.
Σε αυτή ζήτησε να ξεκινήσει ένας πολιτικός διάλογος για τη «δημιουργία μιας μεγάλης συμμαχίας όλων των δυνάμεων, που αυτοπροσδιορίζονται ως δημοκρατικές – προοδευτικές και πατριωτικές», με στόχο «να παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό μια ελπίδα, ένα μέτωπο, μια διέξοδο και ένα σχέδιο για το αύριο». Παράλληλα, στην επιστολή προτεινόταν συνάντηση αντιπροσωπειών των κομμάτων, η από κοινού επεξεργασία ενός προγράμματος στόχων και δράσης και η δημιουργία φόρουμ πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, για τον συντονισμό σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και προοπτικής.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας