Τα 11 πράγματα που δεν ήξερες για τα Converse Sneakers [pics&vid]

Τα 11  πράγματα που δεν ήξερες για τα Converse Sneakers [pics&vid]
Τα θρυλικά sneakers υπάρχουν από τις αρχές του 20ου αιώνα.

Τα Chuck Taylor sneakers της Converse υπάρχουν στην αγορά από τις αρχές του 20ου αιώνα και μέχρι πρόσφατα η εμφάνιση τους δεν είχε αλλάξει σχεδόν καθόλου. Το 2015 βγήκε στην αγορά το “The Chuck II”, το οποίο έχει ελάχιστες διαφορές από το original παπούτσι, αλλά διαθέτει μεγαλύτερη υποστήριξη στη σόλα. Ας δούμε λοιπόν 11 πράγματα, τα οποία πιθανώς δεν ήξερες για τα Converse Chucks.

1. Αρχικά ήταν αθλητικά παπούτσια 

Τα Converse All Star έκαναν το ντεμπούτο τους το 1917 σαν αθλητικά παπούτσια. Γρήγορα έγιναν τα νούμερο ένα παπούτσια για μπάσκετ, που τότε ήταν ένα σχετικά νέο άθλημα. Μέχρι το τέλος του 1940 σχεδόν όλο το ΝΒΑ φορούσε Chucks. Παρόλο που πλέον ελάχιστοι τα φοράνε σαν μπασκετικά παπούτσια, παραμένουν τα παπούτσια με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία.

2. Η Converse αρχικά έφτιαχνε γαλότσες 

Η εταιρία ξεκίνησε το 1908 σαν εταιρία παραγωγής παπουτσιών που έφτιαχνε γαλότσες.

3. Το design του All-Star δεν έχει αλλάξει σημαντικά από το 1917 

Τα νέα Chuck II είναι η πρώτη πραγματική προσπάθεια της εταιρίας να αλλάξει λίγο το προϊόν από το 1917. Είναι κατανοητός βέβαια ο δισταγμός της εταιρίας να αλλάξει το σχέδιο, αφού μιλάμε για κλασικά παπούτσια των οποίων οι φανς μπορούν να γίνουν σκληροί αν τα πειράξεις. Τη δεκαετία του 90′ όταν η εταιρία προσπάθησε να κάνει τα παπούτσια λίγο πιο άνετα οι φανς εξεγέρθηκαν λέγοντας πως η εταιρία αφαίρεσε τις μικρές ατέλειες που χαρακτήριζαν το παπούτσι. Έτσι η εταιρία συνέχισε να βγάζει παπούτσια με μικρές ατέλειες.

4. Ο Chuck Taylor ήταν παίκτης και προπονητής μπάσκετ…

Ο Taylor ήταν πωλητής παπουτσιών της Converse αλλά και πρώην επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής. Αργότερα “γυρνούσε” τη χώρα διδάσκοντας μπάσκετ και πουλώντας παπούτσια ξεκινώντας το 1920. Το όνομα του μπήκε σε ένα sneaker το 1932.

5. … και ενώ πουλούσε πολλά παπούτσια, δεν ήταν και πολύ καλός προπονητής.

Ο Taylor είναι υπεύθυνος σε μεγάλο βαθμό για τη δημοφιλία των παπουτσιών σε αθλητές (η εταιρία τον τίμησε με ένα λογαριασμό για απεριόριστες αγορές), αλλά οι προπονητικές του συμβουλές δεν ήταν πάντα οι καλύτερες.

6. Η Converse δεν σκόπευε να κάνει τα παπούτσια της punk

“Πάντα βλέπαμε τους εαυτούς μας σαν μια εταιρία αθλητικών παπουτσιών” είχε πει ο John O’Neil, ο οποίος επέβλεπε το marketing της εταιρίας από το 1983 μέχρι το 1997. Η εταιρία παρουσίαζε τα παπούτσια της σαν μπασκετικά μέχρι και το 2012.

7. Η εταιρία είναι κάτοχος ενός στούντιο ηχογράφησης 

Αγκαλιάζοντας επιτέλους το ρόλο της στη μουσική σκηνή, η εταιρία ίδρυσε το 2011 το Rubber Tracks, ένα στούντιο στο Brooklyn όπου συγκροτήματα μπορούν να ηχογραφήσουν δωρεάν.

8. Δεν ήταν όλοι οι Ramones φανς των Chucks

Τα Chuck Taylors συνδέθηκαν με την punk σκηνή και ιδιαίτερα με τους Ramones, αλλά δεν τα φορούσαν όλα τα μέλη του συγκροτήματος. Ο Marky Ramone είχε πει “o Joey δε τα φόρεσε ποτέ. Ήθελε δυνατή υποστήριξη στη σόλα και τα Chucks κάνουν κακή δουλειά σε αυτό το κομμάτι”.

9. Τα Chucks στην αρχή ήταν μόνο ψηλά 

Το 1962 βγήκαν τα πρώτα χαμηλά All-Star. Μέχρι τότε ήταν μόνο ψηλά.

10. Ο Rocky έτρεχε με αυτά

Το 1976, τα All-Star θεωρούνταν ακόμα αθλητικά παπούτσια. Αν παρατηρήσει κανείς προσεκτικά την προπόνηση του Rocky στην ομώνυμη ταινία, θα δει ότι τα φοράει.

11. Ο Wiz Khalifa τα λατρεύει

Ο ράπερ ονόμασε τη δισκογραφική του Taylor Ganag Records, εν μέρει λόγω της αγάπης του για τα Chuck Taylors. To 2013 λάνσαρε μια κολεξιόν με Converse παπούτσια σε 12 διαφορετικά στυλ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play